Početna Sport Vojvodina prvak države u bejzbolu, a u Novom Sadu nema bejzbol terena

Vojvodina prvak države u bejzbolu, a u Novom Sadu nema bejzbol terena

0

Ekipa Vojvodine, prvi put u istoriji kluba, postala je prvak države u bejzbolu, pošto je na beogradskoj Adi Ciganliji pobedila ekipu Novog Sada.

Vojvodina je u majstorici plej-ofa bila ubedljiva i pobedila je gradskog rivala sa 11:1.

Pre mesec dana, ekipa Novog Sada osvojila je Kup Srbije.

Igrač Vojvodine i član uprave kluba Dušan Milovanović rekao je da su u ekipi presrećni jer su do sada samo beogradski klubovi osvajali titulu.

“Ovo nam je prva titula od osnivanja kluba pre 24 godine. Žao mi je što se današnji derbi igrao u Beogradu jer u Novom Sadu nema bejzbol terena”, rekao je Milovanović.

Igrači Vojvodine treniraju u holu Spensa, a leti na pomoćnom terenu fudbalskog kluba Slavija. Taj teren koriste i ragbisti Vojvodine.

U Srbiji trenutno postoje četiri bejzbol kluba i nekoliko juniorskih. Pored dva novosadska, takmiče se i beogradski klubovi Vojvode i Beograd 96.

Osim u domaćoj, oni se takmiče i u Inter ligi koja je na dvogodišnjoj pauzi zbog pandemije. U njoj se takmiče i klubovi iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske i Slovenije.

“Ove godine bile su i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U finalu je reprezentacija Srbije izgubila od Ukrajine”, rekao je Milovanović.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay