Početna Sport Vojvodina razbila Sampdoriju sa 4:0 u Torinu

Vojvodina razbila Sampdoriju sa 4:0 u Torinu

0

samp_vojv_02Fudbaleri Vojvodine stekli su značajnu prednost u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su na stadionu “Olimpiko” u Torinu savladali Sampdoriju sa 4:0.
Vojvodina je odigrala odličan meč, bila je ubedljivo bolja, a mogla je i sa većom prednošću da dobije utakmicu.
Bilo je primetno da je ceo tim funkcionisao uigrano i u punoj kondiciji. Praktično, ovaj rezultat već vodi Novosađane u plej-of za grupnu fazu Lige Evrope. S druge strane, navijači iz Đenove su zvižducima ispratili svoj tim u svlačionicu.
Revanš je na Karađorđu narednog četvrtka 6. avgusta od 21h kada se očekuje pun stadion, jer ovaj tim Vojvodine to zaslužuje. (Slobodan Krajnović)

samp_vojvodina_foto_s_krajnovic Tok meča:

Kraj, Vojvodina dobila 4:0.

Gooool. Ožegović u samom finišu postiže evro-gol i praktično osigurava prolaz dalje za novosadski tim koji je publika u Torinu ispratila zasluženim aplauzom.
Još jednu šansu propušta Paločević u 89. minutu. Bio je sebičan i pokušao sve sam da završi, ali je Viviano odbranio njegov šut.
Šest minuta pre kraja regularnog dela Stanisavljević je povukao po desnoj strani, imao je samo Ožegovića ali se kasno odlučio na dodavanje što je bilo dovoljno da napadač crveno-belih ne zabije i za 4:0.
Od trećeg gola, igrači Sampdorije su potpuno stali, slabo se kreću i kao da više nemaju snage. S druge strane, Vojvodina i dalje pokušava da dođe i do četvrtog gola. U 70. minutu se Stanisavljević dobro izborio za šut sa dvadesetak metara, ali je slabo šutirao. Nedugo zatim još jedan prodor i centaršut Ivanića sa desne strane, ali suviše jak da bi neko uspeo da primiri tu loptu.
Nastavljaju se napadi crveno-belih, pokušava i Ivanić u 63. minutu sa distance, Sampdorija je ošamućena.
Gooool… Ožegović dovodi Vošu u vođstvo od 3:0 u 58. minutu. U prazan prostor dobija jednu loptu, malo iskosa, ali stiže do nje pre Viviana i domaćeg fudbalera, odličan lob sa dvadesetak metara i veliko slavlje Novosađana.
Žakula spašava Vojvodinu u 56. minutu, odlično interveniše nakon šuta Sorijana.
Gooool… Tek su domaći igrači izneli loptu, a već je ona došla do Ožegovića koji je povukao u kontru, izašao sam ispred Viviana, ovaj je odbija do Stanisavljevića koji je zakucava u praznu mrežu. Igrao se 49. minut.
I u drugom poluvremenu gosti počinju ofanzivno i drže loptu kod šesnaesterca Sampdorije. Na jednu odbijenu loptu glavom je naleteo Ožegodić, ali mu je bila previsoka da je dobro zahvati.
Kraj poluvremena.
Do kraja poluvremena pokušao je i Muriel sa velike daljine. Vojvodina je odigrala odlično prvih 45 minuta, iako je odnos šuteva ujednačen 7:7, daleko su bili opasniji Novosađani. Mogu samo da žale za prečkom Ivanića.
U 36. minutu odlična šansa za Krstičića da izjednači. Dobro je prošao s desne strane Krstičić se okliznuo, a ovaj traljavo šutirao. Potom još jedna dobra prilika za domaće, ali je Soriano neprecizan posle još jedne dobre akcije. Sada domaći tim sve više pritiska.
Igra se jako brzo, Vojvodina nema nikakav respekt prema italijanskom timu.
Prečka Stanisavljevića, umalo 2:0. Ivanić je odlično povukao, lopta je doša do Stanisavljevića, tačnije odbila mu se u noge, a on sa desetak pogađa prečku potpuno neometan. Odmah potom mogla je Sampdorija da izjednači, ali je Eder bio neprecizan iako potpuno sam i neometan.
Najbolja prilika za domaći tim u 23. minutu. Fernando je šutirao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je lopta prošla tik uz desnu stativu Žakulinog gola. U brzom kontra napadu Vojvodina ponovo dolazi u odličnu priliku, Ivanić izlazi sam iskosa ispred Viviana, ali umesto da šutira šalje loptu na peterac gde nema nikog.
Vojvodina je odlično zatvorila srednji red domaćeg tima i ne dozvoljavaju im da ozbiljnije ugroze Žakulu, sem šutevima sa distance. S druge strane, prete opasnim kontra napadima. Navijači iz Novog Sada pružaju maksimalnu podršku.
U 9. minutu i Pankov pokušava glavom nakon centaršuta iz kornera, ali lopta ide preko gola.
Agresivna igra Vojvodine od samog početka je urodila plodom. Nedugo posle gola, Stanisavljević pokušava iz slobodnog udarca, ali Viviano šalje loptu u korner.
Gooool…. Vojvodina je povela već u četvrtom minutu. Sjajna akcija Stanisavljevića i Ivanića koji su izmenili duple pasove, a Ivanić sam izlazi pred golmana Viviana i šalje loptu u suprotan ugao.
U 2. minutu dobar prodor Muriela s desne strane, šutirao je sa ivice šesnaesterca, ali preko gola.
Stadion “Olimpiko” u Torinu, prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Sampdorije i Vojvodine.
Uslovi su idealni za igru, oblačno je, temperatura je 25 C.
Novosađani imaju podršku nekoliko desetina svojih navijača koji su danas doputovali iz Novog Sada. Sampdoriju bodri nekoliko hiljada Đenovljana.
Atmosferu je zagrejao predsednik italijanskog kluba Masimo Ferero koji je žonglirao na stadionu, a potom uvio glavu u šal svog tima, a drugim šalom ogrnuo predsednika Vojvodine Zorana Šćepanovića.
U poslednjem obraćanju trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić je rekao da njegov tim neće odustati od svog načina igre i da će pokušati da postigne gol, dok je s druge strane Valter Zenga izjavio da ne očekuje nikakvo iznenađenje.
Sastavi timova:
Vojvodina: Žakula, Vasilić, Ivanić, Stanisavljević, Puškarić, Pankov, Nastić, Đurić, Sekulić, Maksimović, Ožegović
Sampdorija: Viviano, Kasani, Fernando, Bareto, Polombo, Krstičić, Soriano, Eder, Muriel, Silvestre, Zukanović
Sudija: Ekberg (Švedska)

sam_vojv_foto_s_krajnovic

Autor: 021