Početna Sport Vojvodina remizirala sa Spartakom u Subotici

Vojvodina remizirala sa Spartakom u Subotici

0

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na gostovanju u Subotici sa ekipom Spartaka rezultatom 2:2 (0:1) u petom kolu Super lige Srbije.

Vojvodina je povela golom Veljka Simića u 33. minutu, preokrenuli su Marčić u 51. i Srećković u 62. minutu, a konačnih 2:2 postavio je Stevanović u 68.

Na samom početku utakmice nije bilo mnogo prilika, Spartak je imao blažu inicijativu, dok je Voša pretila iz kontri. Najopasniji je bio Veljko Simić, koji je iz prvog pokušaja bio prilično neprecizan, pošto je poslao loptu daleko preko gola sa 15 metara. Ipak, u 33. minutu bio je na pravom mestu, Cucin je bacio aut, Čović je krznuo i prosledio u peterac, a tamo je loptu sačekao Simić i pogodio za 0:1.

Spartak je nastavio da igra ofanzivno, a do kraja prvog poluvremena Furtula je imao najbolju šansu glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Početkom drugog poluvremena, Spartak je bio još konkretniji i ofanzivu je krunisao golom u 51. minutu kada je najveći deo posla uradio Tufegdžić, solo prodorom po desnom boku i vratio povratnu za Marčića koji lako pogađa za 1:1.

Samo 11 minuta kasnije, Spartak je preokrenuo rezultat, Srećković je prošao po levom boku, uneo je loptu u sredinu i pogodio dalji ugao za 2:1.

Tek nakon drugog primljenog gola, Voša je ponovo proigrala, Vukadinović, koji je na poluvremenu zamenio Novevskog, bio je najopasniji. Uputio je prvi udarac, ali je dobro reagovala odbrana Spartaka. U 68. minutu, Vukadinović je iznudio faul na desnoj strani, a nakon prekida, Stevanović je bio najviši u skoku i glavom pogodio za 2:2.

Nakon toga, utakmica se rasplamsala na obe strane i usledilo je još nekoliko pokušaja pred oba gola. Vukadinović je imao još jednu dobru šansu, šutirao je preko gola, dok je Spartak posle jedne kontre tražio penal, ali nije bilo najstrože kazne.

U 83. minutu, Spartak je bio najbliži trećem golu, posle centaršuta sa leve strane, Todorovski je uhvatio loptu iz prve, ali je poslao pored stative.

U poslednjim minutima utakmice Vojvodina je ostala sa igračem manje, Cucin je oborio Srećkovića, a sudija mu je pokazao drugu javnu opomenu i automatski crveni karton.

Posle remija, Vojvodina i Spartak imaju po pet osvojenih bodova, s tim što “stara dama” ima meč manje.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay