Početna Sport Vojvodina sigurna protiv Sinđelića za četvrtfinale Kupa Srbije

Vojvodina sigurna protiv Sinđelića za četvrtfinale Kupa Srbije

0

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su danas u osmini finala pobedili ekipu Sinđelića rezultatom 4:0 (2:0).

Strelci za Vošu bili su Korhovoj u petom, Zukić u 36. i 58. i Đorđe Đurić u 81. minutu.

Vojvodina je povela već u petom minutu. Korner za crveno-bele je izveo Drinčić, a Korhovoj je, u želji da izbije loptu, glavom pogodio sopstvenu mrežu. Nakon toga, utakmica je ušla u nešto mirniji ritam, da bi u 35. minutu sudija Milan Stefanović dosudio penal za Vojvodinu.

Petković je lepo proigrao Vučića na levoj strani, a on je odigrao povratni pas do Neškovića, koji je oboren u šesnaestercu od strane jednog fudbalera gostiju, pa je dosuđena najstroža kazna za crveno-bele. Siguran izvođač penala je bio Zukić i tako povisio prednost svog tima.

Na novu šansu, čekalo se do 55. minuta, kada je Nikolić lepo ostavio loptu do Neškovića, koji je šutirao sa oko šest-sedam metara, ali je Stefanović odbranio. Međutim, samo minut kasnije, ipak je bilo 3:0 za Vošu. Kokir je lepo u šesnaestercu proigrao Nikolića, a on je petom odigrao sjajan povratni pas do Zukića, koji je preciznim udarcem sa oko osam-devet metara još jednom savladao protivničkog golmana.

Bez obzira na visoko vođstvo, Vojvodina je nastavila sa napadima, pa je tako Nešković u 71. minutu odlično proigrao Đuričina, koji je šutirao sa oko 11-12 metara iskosa, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.

Međutim, u 81. minutu, crveno-beli su došli i do četvrtog pogotka i to nakon što je korner izveo Zukić, a Đurić glavom s lakoćom prosledio loptu u mrežu. Do kraja utakmice, fudbaleri Vojvodine su rutinski držali loptu i priveli meč kraju, te tako izborili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Posle plasmana u četvrtfinale Kupa Srbije, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je za crveno-bele najvažnije to da su izborili prolaz u narednu fazu takmičenja i da se sada okreću obavezama u prvenstvu.

“Za mene je danas najbitnije bilo to da prođemo u četvrtfinale Kupa Srbije i mislim da smo to zaslužili. Ranije sam malo zamerao svojim igračima da slabo dajemo golove iz prekida, a danas je tako postignut autogol. Drugi pogodak smo dali iz penala nakon fenomenalnog pasa Petkovića u dubinu, četvrti Đurić na drugoj stativi takođe posle prekida, a treći kroz posed, što je ono što stalno tražim od igrača: da se mnogo kreću bez lopte i da igrač koji ima loptu uvek ima dva raspoloživa rešenja. Imali smo još neke šanse, baš kao i Sinđa, koji je danas imao kadrovskih problema i došao je bez nekoliko igrača”, kaže Lalatović.

Već u subotu, Vojvodina će ponovo igrati na svom terenu, pošto će u Super ligi Srbije dočekati ekipu Javora.

“Mi se već sada okrećemo sledećem protivniku, koji je u prošlom kolu pobedio TSC rezultatom 3:2, iako je dva puta gubio. Apsolutno se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi i sve misli su nam fokusirane na subotu i 18 časova”, izjavio je Lalatović.

Ulaznice za meč protiv Javora takođe će moći besplatno da se preuzmu na blagajnama stadiona, sat vremena pre početka meča. Takođe, za ovu utakmicu važiće i sezonske ulaznice FK Vojvodina iz prošle sezone.

Izvor: 021
Foto: Pixabay