Početna Sport Vojvodina u polufinalu Kupa Srbije

Vojvodina u polufinalu Kupa Srbije

0

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su juče u gostima pobedili ekipu Spartaka rezultatom 2:1 (0:0).

U meču koji je odigran bez prisustva publike, strelci za “staru damu” bili su Čović u 59. i Bojić u 69. minutu, dok je pogodak za Spartak postigao Šimura u 62. minutu.

Domaći su bili nešto konkretniji u uvodnim minutima, a u dva navrata su tražili penal. Najpre je u šestom minutu Andrić bio čvršći u duelu sa Šimurom i tu nije bilo materijala za najstrožu kaznu, a u 10. minutu glavni sudija je pokazao na belu tačku misleći da je Saničanin igrao rukom, ali je poništio svoju odluku posle asistencije bolje postavljenog pomoćnika.

Vojvodina je prvu veliku priliku imala u 25. minutu, kada je Mrkaić lepo odložio povratnu za Drinčića koji snažno šutira sa 18 metara, ali je golman Dujmović nogama zaustavio udarac. Usledio je nešto mirniji period meča, bez mnogo prilika i uz veliku borbu na sredini terena.

U 37. minutu došlo je do prekida meča, Andrić i Vidović su se sudarili glavama i završili na travi, a nakon lekarske pomoći, obojica trenera odlučila su da ih izvedu iz igre. Andrića je zamenio Bjeković, dok je levog beka Spartaka Vidovića zamenio Jović. Andrić je prevezen u bolnicu na ušivanje zbog povrede glave.

Do odlaska na odmor Spartak je imao još jedan pokušaj, sa distance je šutirao Marčić, lopta je prošla pored stative, pa se na pauzu otišlo rezultatom 0:0.

Vojvodina je zaigrala nešto bolje u nastavku i u 58. minutu došla u vođstvo. Posle dobre akcije po desnoj strani, Mrkaić je centrirao, odbrambeni igrači Spartaka su izbacili loptu, ali je Čović primio i uputio fantastičan udarac sa nekih 25 metara za 1:0.

Ipak, prednost Vojvodine trajala je svega tri minuta, a onda je Spartaku priznat sumnjiv pogodak. Šimura je iz velike daljine pogodio same rašlje, lopta se od prečke odbila na gol liniju, ali su sudije procenile da je ona završila iza leđa Vukliša. Igrači Vojvodine su žestoko protestvovali, ali sudijska odluka ostaje nepromenjena – 1:1.

Sumnjiv pogodak Spartaka nije poremetio igru “stare dame”, pošto je posle pet minuta Čović imao novu priliku, a potom je u 69. Bojić doneo novu prednost Vojvodini. On je dobro ispratio jednu dugu loptu, iskoristio je lošu reakciju Tekijaškog, ukrao mu loptu i maestralno lobovao golmana Dujmovića za 2:1.

Nakon novog vođstva, tim Nenada Lalatovića je zatvorio prilaze golu, ušao je Zukić umesto Gemovića, pre toga je i Simić zamenio Mrkaića. Trener Subotičana krenuo je na sve ili ništa, desetak minuta pre kraja uveo je Vidakovića i Brankovića umesto Šimure i Ivančevića.

Do kraja, Saničanin je raščistio jednu opasnu situaciju posle prekida, “stara dama” je uspela da sačuva prednost i zasluženo se plasirala u polufinale Kupa Srbije.

Izvor: 021
Foto: Pixabay