Početna Sport Vojvodina večeras na Spensu protiv Benfike

Vojvodina večeras na Spensu protiv Benfike

0

Odbojka

Prvi meč finala Kupa izazivača između Vojvodine NS seme i Benfike igraće se u Velikoj sali SPC Vojvodina 8. aprila
od 18 časova. Na ovaj potez, čelnici našeg najtrofejnijeg kluba odlučili su se zbog velikog interesovanja publike i želje da istorijski meč u svakom smislu bude istinski spektakl.
Generalni direktor Novosađana Nikola Salatić još kaže da će igranje u Velikoj sali biti svojevrsna nagrada igračima, ali i navijačima Vojvodine koji ovaj meč treba da pamte do kraja života!

“Ova odluka je nekako i logična jer smo svedoci istorijskog trenutka za našu odbojku. Smatram da je ovo veliki uspeh i za naš klub i za grad Novi Sad i za srpski klupski sport, koji je u teškoj situaciji. Naša publika je zaslužila da u Velikoj sali Spensa odgleda evropsko finale i nadam se da će odziv biti veliki i da će svi uživati u jednom pravom sportskom spektaklu. Cena ulaznica ostaće simboličnih 100 dinara”, dodaje Salatić.
“Pored toga, poslaćemo poziv svim novosadskim školama i svim klubovima u Srbiji da organizovano dođu na ovaj meč i budu naši gosti! Svi su dobrodošli na ovaj događaj koji mnogo znači za budućnost srpske klupske odbojke, ali i reprezentativne”.

Igre momaka u crveno-belim dresovima nisu ostavile ravnodušnim direktora kluba.

“Momci zaslužuju sve čestitke, ali i zaslužuju stipendije, koje trenutno nismo u stanju da im isplatimo, zbog ogromnih troškova, koje iziskuju evropske utakmice. Bez obzira na to, redovno ispunjavaju svoje obaveze, igraju punog srca i hvala im zbog toga. Zato i zaslužuju da budu poštovani i u Novom Sadu i u našoj državi”.

Otkrio je Salatić koliki je trošak finalnog dvomeča za OK Vojvodina NS seme.

“Podvukao sam crtu i mečevi protiv Benfike u Novom Sadu i Lisabonu naš klub koštati dva i po miliona dinara! Za odbojku su to zaista velike pare, ali čvrsto verujem da ćemo se izboriti s tim nedaćama, jer treba živeti i posle finala, treba na pravi način privesti sezonu kraju. Pokrićemo troškove od sponzora, prijatelja kluba, kao i do sada. Uz pomoć Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i Grada smo mnogo toga izgurali, a sada imamo obećanje gospodina Dušana Bajatovića u ime Srbijagasa i SD Vojvodina. Predsednik fudbalskog kluba Zoran Šćepanović ponudio je pomoć oko finala u vidu reklama na bilbordima, a i fudbaleri su potvrdili dolazak na utakmicu. Moramo da se pokažemo kao dobri domaćini i nadam se da ćemo svi zajedno u punoj sali uživati u pravoj odbojkaškoj predstavi”, istakao je na kraju Salatić.

Autor: Dnevnik