Početna Sport Vojvodina želi pobedu protiv anonimusa, biće pun stadion

Vojvodina želi pobedu protiv anonimusa, biće pun stadion

0

STADION "KARADJORDJE"
Na Karađorđu se večeras igra prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Vojvodine i Spartakusa iz Letonije.
Šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić očekuje da crveno-beli prođu u narednu rundu kvalifikacija.
– Čeka nas težak duel s ni malo naivnim suparnikom. Moraćemo na terenu da pružimo maksimum i pripremamo se da to uradimo, tim pre što su Letonci pokazali u Podgorici, u duelu s Budućnosti, koliko nepredvidivi i opasni mogu da budu. Tada su iskažnjavali praktično sve greške domaćina i pobedili sa 3:1, a na nama je da im to ne dozvolimo i da obezbedimo dobar rezultat pred revanš. Igraćemo agresivno i napadački i na gol više od protivnika, tako će biti dok se ja nalazim na čelu struke – rekao je Zagorčić.

Svi se nalaze u konkurenciji za tim, osim povređenog Nina Pekarića i operisanog Saše Ćurka. Među kandidatima da zaigra biće i novajlija Ognjen Ožegović.
Inače, Spartakus je nepoznat tim, osnovan je tek pre osam godina i ovo im je prvo učešće u evropskim takmičenjima. Svoje utakmice igraju na stadionu kapaciteta 5.000 gledalaca. Poslednji šampionat završili su na šestom mestu, a u novoj sezoni trenutno zauzimaju petu poziciju u ligi od sedam klubova.
Meč Vojvodina – Spartakus počinje u 20.30h.
Revanš je za sedam dana u Jurmali. Prethodno će biti održan žreb za 3. kolo kvalifikacija, zakazan je za sutra u 13h u Nionu pa će Vojvodina unapred znati ime mogućeg protivnika ukoliko prođe dalje.
Autor:021