Početna Sport Voša danas protiv Zvezde za petu titulu

Voša danas protiv Zvezde za petu titulu

0

rk-vojvodina,-rukomet_

Rukometaši Vojvodine, aktuelni šampioni Srbije, danas u poslednjem kolu plej-ofa idu na noge Crvenoj zvezdi. Kada bi se pogledala tabela, onda Novosađani ne bi trebali da brinu, ali ovaj duel može da odluči o tome da li će novosadski crveno-beli osvojiti i četvrtu titulu uzastopno, a petu ukupno.
Naime, četi trenera Bože Rudića igra samo pobeda, jer glavni konkurent Metaloplastika (imaju isti broj bodova) tek sutra igra protiv Partizana u Beogradu.

U prethodnoj utakmici u Novom Sadu Voša je slavila s 32:30, u teškoj borbi, mada ima bolju ekipu. Međutim, u sportu nikada ništa nije sigurno, a o rukometu da i ne govorimo. Ozbiljno su se Novosađani pripremali za ovaj okršaj i noćas su bili u karantinu na Fruškoj gori, gde su, kako kažu, otišli u mir i tišinu i da se nadišu čistog fruškogorskog vazduha.

Kapiten šampiona Zoran Nikolić ističe da njegovi saigrači i on ništa ne smeju da prepuste slučaju.

“U prethodnoj utakmici Zvezda je igrala maksimalno i iskoristila nekoliko naših grešaka, jer ti momci žele da se dokažu. Ipak, uzeli smo dva vredna boda. Svesni smo da današnja utakmica odlučuje o tituli i da nema kalkulisanja. Idemo maksimalno spremni u Beograd i razmišljamo samo o novoj pobedi. Spremni smo da greške svedemo na minimum, ali i na sve ostale stvari. Ovo nam je poslednja utakmica u plej-ofu i pobeda bi izbrisala sve što se događalo”, dodao je Nikolić.

Ovi bi Nikoliću bila treća titula s Vojvodinom, ali i najdraža do sada:

“Posle svega, odlazim u rumunsku Konstancu, s kojom sam potpisao ugovor na dve godine, jer taj klub je ušao u Prvu ligu i ima velike ambicije, a trener je Đorđe Ćirković. Ove godine sam pozvan i u reprezentaciju i nikad lepše se nisam osećao, a posle tri dana sam se povredio i bilo mi je užasno teško. Zato treniram još više, a sve ostalo će doći na svoje mesto”.

Ponovo se kapiten Vojvodine osvrnuo na plej-of i današnju utakmicu, istakavši da je atmosfera u ekipi na visokom nivou.

“Ova utakmica dosta donosi, ali u slučaju nekog kiksa, još više oduzima. Mi smo najbolja ekipa i to ćemo i dokazati, a ostali neka pišu poruke po sajtovima. Niko nas nikada ne spominje, a mi uzmemo pehar. Pa, to je nešto najlepše. Svi, sem mladog Stefana Ranisavljevića koji je povređen, zdravi su i orni za borbu i titulu ćemo slaviti u autobusu na povratku u Novi Sad”, bio je konkretan Zoran Nikolić.

Autor: RTV
Foto: rkv.rs