Početna Sport “Voša” i “Partizan” bez golova, odluka u revanšu

“Voša” i “Partizan” bez golova, odluka u revanšu

0

Fudbaleri “Vojvodine” igrali su nerešeno 0:0 protiv ekipe “Partizana”, u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Pred oko 7.000 gledalaca na “Karađorđu”, ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

“Vojvodina”: Rockov Lakićević, Planić, Puškarić, AntićVukasović, Jovančić (od 88. Kovačević) – Paločević, Meleg (od 84. S. Babić), TrujićMalbašić (od 78 Knežević).

“Partizan”: KljajićVulićević, Ostojić, Milenković, El MonirEverton (od 70. Radin), Jevtović (od 64. Leonardo), Kosović, Đuričković (od 80. Janković) – Đurđević, Tavamba.

Igrači su na teren izašli u majicama sa sloganom podrške organizaciji za borbu protiv plućne hipertenzije “PH Srbija”, a u znak zahvalnosti, predsednica ovog udruženja Danijela Pešić uručila je zahvalnicu kapitenima dva tima Nikoli Antiću i Miroslavu Vulićeviću.

Od samog početka utakmice, na terenu se vodila velika borba između dva tima, sa mnogo duela, ali ne i sa mnogo prilika za gol. Ipak, u 34. minutu, “Voša” je imala fantastičnu priliku da povede. Meleg je lepo proigrao Trujića, koji je izašao sam ispred Kljajića, ali umesto da šutira, pokušao je da ga zaobiđe, pa mu je lopta pobegla i prilika za “Vojvodinu” je propala.

Na poluvremenu meča, navijači su velikim aplauzom pozdravili odbojkaše “Vojvodine”, koji su svega pola sata pre početka utakmice protiv “Partizana” osvojili titulu šampiona Srbije, pobedom nad ekipom “Crvene zvezde” u finalu Super lige. Oni su, držeći pehar u rukama, prošetali ispred zapadne, severne i istočne tribine “Karađorđa”, ispraćeni skandiranjem i ovacijama navijača “Vojvodine”.

U drugom poluvremenu, kao i u prvom, blaga terenska inicijativa bila je na strani “Vojvodine”, ali gledaoci su i dalje bili uskraćeni za prave šanse za gol. U 66. minutu, udarcem sa dvadesetak metara probao je Meleg, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative. Na drugoj strani, dva minuta kasnije slično je pokušao i Tavamba, ali je i njegov šut bio neprecizan.

Dvojica trenera, Radoslav Batak i Marko Nikolić, u nastavku su izmenama pokušali da promene ritam meča, ali prave prilike su ipak izostale. Rezultat je ostao 0:0, pa tako nijedan tim nije uspeo da stekne prednost pred revanš u Beogradu, koji je zakazan za 10. maj.

Nikolić: Znam da je meč bio ružan za gledanje

Trener “Partizana” Marko Nikolić ocenio je da je njegov tim bio “malo konfuzan” u prvom poluvremenu utakmice sa “Vojvodinom”.

– Veoma dobar teren u Novom Sadu, brz, super za igru. Mi smo u prvom poluvremenu bili bez tri-četiri standardna prvotimca i malo konfuzni. Generalno, slabo poluvreme. Utakmica je bila ozbiljna, takmičarska. Nije lepa za gledanje, ja to znam – rekao je Nikolić.

On je dodao da je njegov tim mogao da pobedi u nastavku.

– U drugom poluvremenu je 100 odsto bila naša kontrola, ali je bilo mnogo netačnosti na protivničkoj polovini. Sada je to tako, a znamo šta treba da radimo u Beogradu – istakao je Nikolić.

Batak: Sve perfektno, odlično i borbeno

Trener “Vojvodine” Radoslav Batak bio je zadovoljan nastupom svojih fudbalera u polufinalu Kupa Srbije protiv “Partizana”.

– Utakmica je bila rezultatski izjednačena, ali smo mi imali bolje prilike. Da je Nikola Trujić dao gol odmah na početku, utakmica bi imala drugačiji tok. Nismo imali sreće da postignem gol, ali je rezultat povoljan za nas – rekao je Batak za televiziju “Arena”.

Ovo je novom treneru “Vojvodine” bio debi na klupi “Lala”, a pre meča je rekao da bi voleo da može da odigra makar poluvreme.

– Sigurno bih mogao da odigram 45 minuta, ali ne bih sada da devalviram moje igrače. Sve je bilo perfektno, odlično i borbeno. Zahvalan sam im za ovu partiju, a biće bolje iz dana u dan – dodao je Batak.

Izvor: RTV/B92
Foto: FK Vojvodina/Facebook/Jelena Grlić