Početna Sport Voša ide na Zlatibor: Pobedom da zadržimo drugo mesto

Voša ide na Zlatibor: Pobedom da zadržimo drugo mesto

0

Fudbaleri “Vojvodine” gostovaće ekipi “Zlatibora” iz Užica, u 12. kolu Superlige Srbije.

Posle plasmana u osminu finala Kupa Srbije, crveno-beli žele dobar rezultat i u prvenstvu, što će pokušati da ostvare protiv kluba koji ove sezone po prvi put učestvuje u najelitnijem domaćem fudbalskom rangu.

“Voša” će pokušati i da pobedom ostane na istom bodovnom saldu kao “Partizan” ili pak da preskoči beogradski klub na tabeli, u slučaju da niški “Radnički” iznenadi crno-bele.

Prema rečima pomoćnog trenera “Vojvodina” Dragana Šarca, cilj crveno-belih je da se pobedom u Užicu zadrže na deobi drugog mesta na tabeli.

– Prošli smo dalje u Kupu, ali ta utakmica je već u arhivi. Protiv “Zlatibora” ćemo dati maksimum i pokušati da osvojimo nova tri boda kako bismo ostali na drugom mestu, zajedno sa “Partizanom”, koji ima isti broj bodova kao i mi – kaže Šarac.

“Vojvodina” ove sezone u prvenstvu ostvaruje promenljive rezultate na gostovanjima, s obzirom na to da je na šest utakmica ostvarila tri pobede, jedan remi i dva poraza.

– Imali smo pad u igri na tri-četiri utakmice zaredom, pri čemu smo u pojedinim situacijama iskazali malu dekoncentraciju. Protiv “Novog Pazara”, u prvih 25 minuta nismo iskoristili tri-četiri stopostotne šanse, a potom smo primili neke školske golove, kao mala deca. Dobili smo tri gola za 10 minuta i ušli u problem. Potrudićemo se da neutrališemo naše mane i da, ovoga puta, iskoristimo svoje šanse – ističe Šarac.

Očekuje se da će crveno-beli protiv “Zlatibora” zaigrati u najjačem mogućem sastavu.

– Objektivno, imamo 16-17 dobrih igrača i ko god od njih da zaigra, ako da 100 posto, tu nema neke velike razlike. Najbitnije je to da nas krasi dobra atmosfera i da funkcionišemo po principu “svi za jednog – jedan za sve”, a mislim da se to odražava i na teren. Imali smo problema protiv “Javora” i “Novog Pazara”, što ne treba da nam se dešava. Međutim, namesti se takav dan da promašiš dosta šansi i onda budeš kažnjen – rekao je Šarac.

Utakmica između “Zlatibora” i “Vojvodine” igra se u nedelju na Gradskom stadionu u Užicu, sa početkom u 14 časova.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina