Početna Sport “Voša” izborila egal protiv “Tatrana”

“Voša” izborila egal protiv “Tatrana”

0

1513784_801521879941074_1988243437460204190_n

Ljubitelji rukometa u Novom Sadu sinoć su mogli da vide jedan izuzetno uzbuljiv duel u Regionalnom takmičenju i podelu bodova.
Iako je bila u zaostatku praktično ceo meč, Vojvodina je, zahvaljujući odlučnoj timskoj igri u poslednjim minutima, ali i nikad raspoloženijem Nikoli Arseniću, uspela da sa favorizovanim Tatranom odigra 26:26.

Uprkos dobrim golmanima na obe strane, početak duela na Slanoj bari, za Novosađane pretposlednjem, 17-om u Ligi, obeležili su napadi, mnogo golova i rezultatska klackalica, koju su Crveno-beli održavali do dvadesetog minuta, kada su Sadovji, Furlan i Čip, ekipi iz Tatrana doneli plus pet, toliko i na poluvremenu – 12:17.

Kako je rekao novinarima posle utakmice, već duže nezadovoljan zalaganjem nekih od nosilaca igre svog sastava, trener domaćih Nikola Marković, u nastavku je šansu mlađima dao i u većoj meri nego što je inače slučaj, što se ispostavilo kao dobra odluka. Vojvodina je, znatno popravivši odbranu, korak po korak stizala vođstvo slovačke ekipe, da bi u poslednjim sekundama imala loptu za egal. Odgovornost je preuzeo najbolji strelac meča Nikola Arsenić i svojim osmim pogotkom postavio konačan rezultat.

Poslednji meč u ovogodišnjoj Seha ligi, Vojvodina će odigrati 12-og marta, kada na Slanu baru dolazi Zagreb, dok će Novosađani pre toga imati obeveze u Kupu.

Izvor: RTV
Foto: RK Vojvodina/Facebook