Početna Sport “Voša” kažnjena za promašaje, “Radnički” uzeo bod na “Karađorđu”

“Voša” kažnjena za promašaje, “Radnički” uzeo bod na “Karađorđu”

0

U prvom susretu 14. kola Superlige, juče su na “Karađorđu” “Vojvodina” i “Radnički” odigrali 1:1.

Pred oko hiljadu posmatrača, Novosađane je u vođstvo doveo Jovančić u 70. minutu, da bi samo dva minuta kasnije poravnao Pavkov što je bio i konačan rezultat meča.

“Vojvodina” je odigrala odlično prvo poluvreme, ali nije uspela da iskoristi terensku inicijativu i nekoliko veoma izglednih prilika koje su imali Mihajlović, Mesarović i Subotić. S druge strane, Nišlije nisu uputile ni jedan šut ka golu Rockova.

U nastavku su se gosti trgli, pa su prvi stvorili priliku za gol i to u 56. minutu, ali je fantastični Rockov ponovo bio nesavladiv odbranivši udarac Pavkova. Golman “Vojvodine” ponovo se istakao u 63. minutu kada je odbranio udarac iz daljine Arsiću.

Uspavanku u nastavku prekinuo je ipak Jovančić u 70. minutu naplativši silne promašaje crveno-belih. On je nakon dobrog prodora šutirao sa dvadesetak metara i pogodio dalji ugao Krznarića. Ipak slavlje nije dugo trajalo jer je Pavkov posle svega dva minuta izjednačio preciznim udarcem iz slobodnog udarca.

Domaćin je do kraja susreta ponovo stvorio nekoliko odličnih prilika, ali kao i u prvom poluvremenu promašivali su Jovančić, Antić, Mihajlović.

Treba dodati da je publika u više navrata burno reagovala na odluke glavnog i pomoćnog arbitra meča koje su bile na štetu crveno-belih.

“Vojvodina” posle 14. kola ima 27 bodova i trenutno je treća. U ostalim susretima sastaju se “Crvena zvezda” – “Mladost”, “Partizan” – “Bačka”, “Mačva” – “Borac”, “Spartak” – “Čukarički”, “Javor” – “Radnik”, “Napredak” – “Zemun” i “Voždovac” – “Rad”.

U narednom kolu Novosađani gostuju na Banjici.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić