Početna Sport Voša na korak do ostvarenja klupskih ambicija

Voša na korak do ostvarenja klupskih ambicija

Ka cilju hitaju na dva koloseka, pa kojim pre stignu. Znaju fudbaleri “Vojvodine” da se u Evropu, što je ove sezone zacrtano “pod must” u našem najstarijem građanskom klubu, ne dolazi prečicom. Zato su, kako i Lala u vicu kaže, na vreme krenuli.
Još letos, kada je ulogu prvog operativca po treći put preuzeo Vojislav Gajić, predsednik kluba. Tada su ambicije tima sa “Karađorđa” jasno istaknute. Ponovo je angažovan mlad i uspešan strateg Nenad Lalatović, stigla su i pojačanja, Upravni odbor je znatno osvežen, usledila je značajna podrška gradskih struktura… Sve u svemu, stvorena je atmosfera za uspeh.

– Uradili smo, evo za nepunih godinu dana, mnogo toga dobrog za naš klub, novosadski i srpski fudbal, o čijim interesima i te kako vodimo računa. Pre svega, reč je o razvoju i napretku svih naših pogona koji rade na terenima velelepnog kompleksa fudbalskog centra “Vujadin Boškov” – kaže predsednik Gajić.

Profesionalci postižu fenomenalne rezultate, sve strukture rade besprekorno, i princip je da niko ne može da bude i nije stariji od samog kluba. Svakodnevno radimo na stvaranju optimalnih uslova za život i rad, i to je lako uočljivo.

Tokom vanrednog stanja, klupsko rukovodstvo je dobilo sve pohvale za brigu o igračima i zaposlenima, od isplate kompletnih zarada do svih dodatnih potrepština u borbi protiv pandemije.

– Svi su se maksimalno odgovorno odnosili prema svojim obavezama. To je ogledalo svih nas u klubu i pokazatelj da Vojvodina stabilno funkcioniše. Kažem, sve to radimo zajedničkim snagama. Jer, jedinstvo i neizostavni osmeh su sastavni deo reda, rada i discipline – ističe predsednik Gajić.

Trenutno, u samom finišu superligaškog karavana, Novosađani su odškrinuli vrata za izlaz na međunarodnu scenu. Priliku da ih širom otvore i potvrde treću poziciju na tabeli propustili su na startu završnice remijem na svom terenu u derbiju sa “Čukaričkim” – 1:1. Na tom putu potrebno im je da osvoje tri boda u preostala tri duela do kraja.

Druga staza, čini se sa “većim nagibom”, jeste u nacionalnom kupu, gde već u sredu, 3. juna, dočekuju superligaša iz Lučana u utakmici četvrtine finala. Ako prođu “Mladost”, do cilja ih čekaju još dve utakmice, naravno, nimalo lagane. Jer, zna se snaga ekipa koje stižu u završnicu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji.

– Smatram da, što je najvažnije, idemo pravim putem. Tu smo, na korak do željenog cilja, i uveren sam, kao i svi u klubu i naši navijači, da ćemo ga ispuniti. Sve to ostvareno je zahvaljujući predanom radu i rezultatima ekipe i stručnog štaba. Svakako, namere su i da na evropskoj sceni ostavimo trag, da nastavimo uspešan rad naše omladinske škole “Ilija Pantelić”, da nastavimo sa jačanjem infrastrukture, usavršavanjem uslova na našem fudbalskom centru, a na red će doći i stadion… Za sve to imamo sjajnu podršku Grada Novog Sada, našeg direktora Dušana Bajatovića, prijatelja kluba… Vidimo se u Evropi! – kaže Gajić.

Lalatović: “Vojvodina” ovo zaslužuje

Trener fudbalera “Vojvodine” Nenad Lalatović smatra da je posle dva i po meseca pauze njegova ekipa dobro izgledala na terenu, kao i da je propustila priliku da reši duel sa “Čukaričkim” u prvom delu meča.

– Upisali smo bod kojim smo 90 odsto obezbedili odlazak u Evropu. Preostale su nam još tri utakmice u borbi za bodove, kao i mečevi na drugom frontu, u Kupu Srbije. Uveren sam da ćemo ostvariti cilj. Zato sam pre godinu dana i došao u “Vojvodinu” i pre neki dan produžio ugovor na još jednu godinu, da zajedno idemo na međunarodnu scenu. Videlo se da smo mnogo unapredili igru i da “Vojvodina” zaslužuje Evropu – kaže Lalatović.

Izvor: Novosti
Foto: FK Vojvodina