Početna Sport Voša nestvarnim preokretom u finišu srušila Partizan!

Voša nestvarnim preokretom u finišu srušila Partizan!

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Partizana rezultatom 3:2 (0:1), u derbiju šestog kola Super lige Srbije.

U meču koji je odigran bez prisustva gledalaca, strelci za Beograđane bili su Sadik u 40. i Šćekić u 69, dok su golove za Vošu postigli Vukadinović u 51, Mladenović u 89. i Stojković u 92. minutu.

Prva prilika na utakmici je viđena u trećem minutu, kada je Asano šutirao sa oko 12-13 metara, ali je lopta otišla pored gola. Samo tri minuta kasnije, sa petnaestak metara iskosa je šutirao i Suma, ali je Simić odbranio.

Beograđani su dobru šansu imali i u 12. minutu, kada je Stevanović centrirao sa leve strane, a Sadik uputio udarac glavom sa svega dva metra, ali je lopta otišla preko prečke. Nakon toga, meč je ušao u period bez ozbiljnijih prilika za gol, da bi u 40. minutu Partizan poveo.

Zdjelar je odigrao dobar pas u šesnaesterac Vojvodine ka Sadiku, koji je odličnim udarcem sa oko 11-12 metara iskosa doveo svoj tim u vođstvo.

Samo dva minuta kasnije, Partizan je ostao sa igračem manje na terenu i to nakon što je Sejduba Suma laktom udario Nikolu Drinčića, nakon čega mu je sudija Srđan Jovanović pokazao crveni karton.

Vojvodina je izjednačila već u 51. minutu, i to nakon što je po levoj strani odlično prošao Vukadinović i šutirao sa desetak metara iskosa, te savladao golmana Popovića.

Već u 60. minutu, crveno-beli su imali stopostotnu priliku da preokrenu rezultat. Sa polovine terena, Drinčić je poslao sjajan lob pas ka Đorđeviću, koji je utrčao u prazan prostor i odigrao povratni pas ka Čoviću, a on je neometan šutirao sa desetak metara, ali je lopta otišla preko prečke.

Partizan je mogao da ponovo dođe do prednosti u 66. minutu, kada je, nakon sjajnog solo prodora, sam ispred Simića izašao Asano i šutirao sa oko 11-12 metara, ali je golman Vojvodine odbranio. Međutim, u 69. minutu, Beograđani su ipak došli do drugog gola.

Posle centaršuta iz slobodnog udarca, Šćekić je uputio udarac glavom sa petnaestak metara i lobovao golmana Simića.

U 76. minutu, nezadovoljan time što prilikom jednog duela nije dosuđen faul Saničanina nad Sadikom, šef stručnog štaba Partizana Savo Milošević je bacio flašu vode na teren, zbog čega mu je sudija Srđan Jovanović pokazao crveni karton.

Do kraja meča, Vojvodina je imala veći posed lopte, ali je do preokreta došla u samom finišu. Najpre je u 89. minutu Mladenović fantastičnim udarcem sa oko 20 metara doneo izjednačenje „staroj dami“, a onda, u 92. minutu, dobro je prošao Zukić i odigrao povratni pas ka Stojkoviću, koji je preciznim udarcem postigao pobedonosni gol za svoj tim.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay