Početna Sport Voša poražena od Maribora

Voša poražena od Maribora

0

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od ekipe Maribora rezultatom 3:2, u prijateljskom meču u okviru priprema u Turskoj.

Pred oko 50 gledalaca u sportskom centru “Susesi”, strelci za Maribor bili su Pihler u 37, Viler u 64. i Kotnik u 90, dok su golove za Vošu postigli Čović u 49. i Zukić u 69. minutu.

Prva prilika na utakmici je viđena u 12. minutu, kada je sa leve strane centrirao Vukadinović, golman Cotman je pokušao da izbije loptu, ali je ona došla do Đuričina, koji je šutirao sa oko sedam-osam metara, ali je lopta otišla preko gola slovenačkog tima.

Na drugoj strani, u 36. minutu, dosuđen je penal za Maribor. Posle dubinskog pasa u šesnaesterac Vojvodine, loptu je prihvatio Zahović, na koga je startovao Saničanin, pa je glavni sudija meča dosudio najstrožu kaznu. Jedanaesterac je izveo Kronaveter, ali je golman Vojvodine Rockov odlično reagovao i odbranio njegov udarac.

Međutim, samo minut kasnije, Maribor je ipak došao u vođstvo. Posle kornera, u petercu Vojvodine je dobro skočio Pihler i uputio udarac glavom, Đurić je sa gol-linije pokušao da je izbije u polje, ali je ona ipak završila u mreži Vošinog gola.

Prednost Maribora nije dugo trajala, pošto je Vojvodina uspela da izjednači već početkom drugog poluvremena. U 49. minutu, Obolski je u šesnaestercu presekao povratni pas ka golmanu Cotmanu, čuvar mreže Maribora ga je faulirao, pa je dosuđen još jedan jedanaesterac za ovom meču, ali ovoga puta u korist crveno-belih. Siguran izvođač penala je bio Čović, koji je tako izjednačio rezultat.

Već u 55. minutu, Voša je lako mogla doći do preokreta i to posle kontranapada, kada je sa leve strane odlično centrirao Devetak, a udarac sa oko sedam-osam metara iz prve uputio Bjeković, ali je Cotman sjajno reagovao i odbranio. Na drugoj strani, u 64. minutu, Maribor je ponovo došao u vođstvo.

Posle duplog pasa sa Santosom, Zahović je odlično proigrao Vilera, koji je utrčao u šesnaesterac i šutirao iz prve, te sa oko 12-13 metara poslao loptu u dalji donji ugao golmana Vukliša.

Vojvodina je imala fantastičnu priliku da još jednom izjednači samo tri minuta kasnije, kada je Devetak centrirao, a u šesnaestercu Maribora loptu prihvatio Mladenović i dodao je do Obolskog, koji je šutirao sa svega-tri četiri metra, ali je lopta pogodila prečku. Međutim, što se nije desilo tad, dogodilo se već u 69. minutu.

Sa oko 20 metara od protivničkog gola, slobodan udarac za Vojvodinu je izveo Zukić i, prebacivši živi zid, postigao sjajan gol za svoj tim. Međutim, u 90. minutu, Maribor je po treći put došao do prednosti.

Nakon kornera, u šesnaestercu Vojvodine je do lopte došao Kotnik i “makazicama” sa desetak metara poslao loptu u rašlje gola Vukliša, te time ujedno postavio konačan rezultat utakmice.

Izvor: 021
Foto: Pixabay