Početna Sport Voša predstavila Popovića, on izneo svoja očekivanja od ekipe

Voša predstavila Popovića, on izneo svoja očekivanja od ekipe

0

Fudbalski klub Vojvodina predstavio je danas novog šefa stručnog štaba prvog tima, Ranka Popovića.

On je potpisao ugovor sa “starom damom” do kraja tekuće sezone, a debitovaće u nedelju kada Vojvodina gostuje Napretku u Kruševcu.

Ranko Popović je trenerski zanat i karijeru gradio u inostranstvu i dolazi sa bogatim međunarodnim iskustvom, navodi Voša na zvaničnom sajtu.

Nakon što je sedeo na klupi Spartaka u sezoni 2008/09, najduže je radio u Japanu, gde je vodio Tokio, Osaku, Oitu Trinitu, a u dva navrata je predvodio Mašidu, u kojoj je imao i poslednji angažman. Jednu sezonu proveo je na klupi tajlandskog Burirama, sa kojim je osvojio Liga kup, a po jednu sezonu vodio je i indijski Pune siti, austrijski Sankt Pelten i špansku Saragosu.

Sportski direktor Voše Marko Jovanović poželeo je sreću novom treneru i zahvalio se Radoslavu Bataku na saradnji.

“Prvo bih želeo da se zahvalim prethodnom šefu stručnog štaba Radoslavu Bataku, sa kojim smo imali lepu saradnju i ostvarili neke dobre rezultate, kao što je bila pobeda nad Čukaričkim posle pet godina, a takođe smo slavili i u derbiju sa Partizanom. Nažalost, ovu sezonu smo počeli sa četiri poraza i odlučili smo da razdrmamo atmosferu u klubu i da nešto promenimo. Već u nedelju nas očekuje teška utakmica u Kruševcu sa Napretkom. Ovom prilikom poželećemo sreću novom treneru Ranku Popoviću koji ima bogato internacionalno iskustvo, a takođe je radio u Spartaku na početku trenerske karijere”, rekao je na početku sportski direktor Vojvodine Marko Jovanović.

Ranko Popović se zahvalio Vojvodini na pozivu i ukazanom poverenju i istakao da je uzbuđen na startu novog projekta.

“Posle dužeg vremena ponovo sam u Srbiji i uželeo sam se malo svoje zemlje i rada ovde. Hvala svima na dobrodošlici i na lepim rečima. Ja ne bih mnogo da pričam, drago mi je što sam došao u ovako veliki klub. Sve informacije koje sam dobio su pozitivne, klub je stabilan i odlično organizovan zahvaljujući predsedniku Dragoljubu Zbiljiću. U svetu je to normalno, ali ovde nije mala stvar da se sve obaveze na vreme izmiruju, a to potvrđuje da je klub stabilan i u sigurnim rukama. Ujedno, to je preduslov za dobru atmosferu u klubu, a ona je bitna za rezultate. Vi znate bolje od mene i ja ne moram da ističem da Vojvodina ima jednu od najboljih i najozbiljnijih akademija u regionu. Uzbuđen sam i zahvalan sam na početku novog projekta, jedva čekam da upoznam igrače i da počnemo da radimo i da postavimo Vojvodinu tamo gde joj je mesto. Gledam našu ligu, iako nisam dugo bio ovde, tako da imam dovoljno informacija da startujemo kako treba. Naš glavni interes je da izgleda onako kako treba i onako kako navijači žele da izgleda”, istakao je Ranko Popović.

On nije želeo da priča o pojačanjima, najpre želi da upozna sve igrače i vidi čime raspolaže.

“Pričali smo već sa Markom Jovanovićem, jeste da volim igrače koji umeju da igraju, ali i da udare ako treba, da budu odgovorni i da rade u korist ekipe. Probaćemo da nađemo neko adekvatno rešenje. Ja prvo želim da vidim šta imamo na raspolaganju i tek kada počnemo da radimo, videćemo ko gde može da igra. Ne volim da etiketiramo igrače da igraju samo na jednoj poziciji. Ja volim da igramo agresivno i napadački, ali to nije tako lako. Vi imate mogućnost da vidite kako su igrale moje prethodne ekipe i koliko su davale golova. Suština je da napravimo prave igrače, nije lako doći i na taj nivo da možemo da kupimo koga hoćemo. Ako već imamo ovakvu akademiju, treba da iskoristimo to, ali ne na silu. Imam dobar osećaj iz dosadašnjih razgovora sa predsednikom Zbiljićem i direktorom Jovanovićem i zato sam i došao. Znam da u našem fudbalu rezultate svi žele još juče, ali mi ćemo raditi skromno i tiho i bićemo strpljivi, jer samo tako možemo da napravimo prave stvari”, naglasio je Popović.

Sa njim u stručnom štabu biće dvojica njegovih saradnika.

“Vladica Grujić koji je sa mnom od 2012. godine i Milan Mirić, naš čovek iz Australije, koji radi u Emirejtsu, on će ostaviti taj posao da bi došao da radi sa nama. To pokazuje koliko je Voša poseban klub sa interesantnim projektom i koliko i on veruje u ovaj projekat”, istakao je Popović.

Sportski direktor Marko Jovanović potvrdio je da je Lazar Rosić dobio dozvolu da igra u narednom kolu i da se očekuje da na raspolaganju bude i “novajlija” Guram Giorbelidže.

Izvor: 021.rs, FK Vojvodina
Foto: FK Vojvodina