Početna Sport Voša preko penala do četvrtfinala Kupa Srbije

Voša preko penala do četvrtfinala Kupa Srbije

0

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su juče u Ivanjici pobedili Javor Matis.

Poveo je Javor Matis u 59. minutu golom Odite, a izjednačio je Miljan Vukadinović u 82. U penal seriji za Vošu su pogodili Zukić, Nešković, Vukadinović i Čović za prolazak dalje.

Voša je preuzela inicijativu od samog početka meča, dok su se domaći usredsredili uglavnom na odbranu svog gola na svojoj polovini.

Prvo uzbuđenje pred golom Javora bio je pokušaj Zukića iz solidne pozicije, ali je vezista Voše uspešno izblokiran.

U nastavku iste akcije, Simić je vratio povratnu za Devetka, čiji je udarac na putu ka golu zakačio jednog defanzivca Javora i lopta je završila za malo iznad prečke.

Domaći su prvi put pripretili u 36. minutu, posle centaršuta sa desnog boka, na odbijenu je naleteo Zvekanov koji je šutirao daleko preko gola. U 39. minutu pokušaj je i Dejan Zukić sa distance, njegov nedovoljno snažan udarac zaustavio je golman Babić.

Do odlaska na odmor, domaći tim je imao još jedan pokušaj, preko Lukovića, ali je Vukliš zaustavio njegov udarac iz teške pozicije. Odmah na startu drugog poluvremena, Voša je izvela lep napad po levoj strani, Bastajić je proigrao Devetka, ovaj uputio oštar centaršut kroz peterac, a Čović naleteo i šutirao za malo pored gola. Nastavila je Voša da dominira i da stvara šanse, sledeći pokušaj imao je Simić u 54. minutu, kada je sa 18 metara šutirao pored stative.

Kazna je usledila u 59. minutu, nakon kornera, Odita je sa peterca gađao glavom i pogodio dalji ugao za vođstvo Javor Matisa – 1:0.

Nakon primljenog gola, gosti su krenuli u totalnu ofanzivu i igralo se samo pred golom Javora. U 74. minutu Vojvodina je u jednom napadu propustila tri velike šanse. Nakon prekida sa leve strane, Čović je zakačio loptu glavom, potom je najpre na odbijenu naleteo Kovačević, a onda i Kopitović koji je glavom pogodio prečku, da bi i Jeličić umalo zahvatio novi odbitak, za sekund je bila brža odbrana Javora.

U 76. minutu Slavoljub Đorđević napravio je ključnu promenu, Vukadinović je zamenio Maksimovića i upravo je on postigao pogodak za 1:1. U 82. minutu Devetak je centrirao sa leve strane, a Vukadinović bio najviši u skoku i glavom od stative matirao golmana Javora za 1:1.

Do isteka 90. minuta, Nikolić je imao još jedan udarac i Zukić na drugoj strani, ali promene rezultata nije bilo. Sporan detalj dogodio se u poslednjim trenucima, Vukadinović je odlično šutirao, golman Javora je odbranio, na odbijenu je naleteo Nešković, istovremeno kada i čuvar mreže domaćih, ali penala nije bilo. Kako posle regularnih 90 minuta nije bilo pobednika, odlučivali su penali.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina