Početna Sport Voša remizirala sa Radničkim

Voša remizirala sa Radničkim

0

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ekipom Radničkog rezultatom 1:1 (0:1) u 12. kolu Super lige Srbije.

Radnički je poveo golom Lazara Arsića u 34. minutu, a izjednačio je Mirko Topić u 70. minutu.

Prvi udarac u okvir gola imali su gosti, Pejović je oprobao šut sa distance, ali je Nikola Simić bio siguran.

Vojvodina je uzvratila i napala prvi put ozbiljnije u 25. minutu kada je Vukadinović dobio dugu loptu, pobegao odbrani, mogao je da šutira, ali je vratio povratnu za Bastajića čiji je udarac završio pored gola.

U 32. minutu Voša je izvela najbolju akciju, Čović je kombinovao sa Simićem, izbacio Bastajića na levom boku, ovaj je odlično prošao, ali je u poslednjem trenutku izblokiran.

Tri minuta kasnije Radnički je poveo, Mičibuči je prošao po levom boku, vratio povratnu kroz peterac, a tamo je pravom mestu sačekao Arsić – 0:1.

Do kraja poluvremena, Voša je imala još jedan pokušaj, sa 20 metara pokušao je Topić, lopta je otišla pored stative, pa je Radnički na poluvremenu sačuvao prednost – 0:1.

U 54. minutu Radnički je ostao sa igračem manje, Ćirković je preoštro startovao na stajnu nogu Marka Bjekovića, a glavni sudija Novak Simović mu je pokazao direktan crveni karton. Odmah nakon toga, treneri su izvršili prve izmene, Todorski je zamenio strelca gola Arsića, dok je u timu Vojvodine Kabić ušao umesto Bastajića.

Voša je krenula ofanzivnije, u 67. minutu Bjeković je utrčao iz drugog plana, ušao je u opasnu zonu, ali je odlučio da nesebično vrati povratnu, odbrana Radničkog sprečila odličnu šansu.

Tri minuta kasnije ni odbrana Radničkog ni golman Kahriman nisu mogli da sačuvaju svoju mrežu, posle akcije po desnom boku, Čović je odložio do Topića, koji je sa 20 metara snažno šutirao u prvi ugao za 1:1.

Izjednačujući pogodak podigao je moral domaće ekipe, pa je sledeću šansu opet imala Vojvodina, Vukadinović je iskosa sa leve strane šutirao pored gola, a već u sledećem napadu ponovo je probao Topić, lopta je otišla iznad prečke. Treći pokušaj u razmaku od pet minuta, ali sa 35 metara uputio je Čović, takođe je završio tik iznad prečke.

U završnim minutima Vojvodina je kružila oko šesnaesterca gostujućeg tima, imala je nekoliko opasnih centaršuteva, ali bez opasnijeg udarca na gol Kahrimana.

Voša je nakon ovog remija šesta na tabeli Super lige sa 12 osvojenih bodova.

Izvor: 021.rs
Foto: PIxabay