Početna Sport Voša se dogovorila sa Barsom: Golman Carević potpisuje na tri godine

Voša se dogovorila sa Barsom: Golman Carević potpisuje na tri godine

0

Novo rukovodstvo Vojvodine, kao i novi stručni štab, pokazao je spremnost da se nešto u ovom klubu, konačno, promeni.

U poslednjih pet sezona, Voša tri puta nije bila predstavnik srpskog fudbala na Evropskoj sceni.

Sportski direktor Vojvodine Marko Jovanović potvrdio je za Mozzart sport da je klub napravio sporazum sa Barsom o dovođenju mladog golmana Lazara Carevića.

Carević će potpisati trogodišnji ugovor, a Katalonci imaju pravo preče kupovine. Trener Rastavac voli ofanzivan fudbal i golmane koji stoje visoko i umeju da igraju nogom. On je sve to usavršio proteklih godina u Barseloni, tako da nismo mogli da odbijemo ponudu da ga angažujemo – objašnjava Jovanović.

Ostalo je neotkriveno za koju sumu će Carević obući dres Vojvodine, s obzirom na to da je na Kamp Nou za njega određena klauzula od 100 miliona evra.

Crveno-beli već su doveli Nemanju i Uroša Nikolića, Marko Bjeković je produžio ugovor, a u tim se sa pozajmice vratio i Milan Vidakov, najbolji strelac Prve lige Srbije koji je bio jedan od ključnih igrača da se Mladost sa Satelita plasira u Superligu.

Nemanja Nikolić je uz Rikarda najbolji napadač u Srbiji. Uroša smo Rastavac i ja odavno želeli, imao je povredu pa smo ga zato prvo pozvali da trenira sa nama, da vidimo u kakvom je stanju. Brzo je pokazao da nije zaboravio da igra fudbal i da može da doprinese ekipi – navodi Jovanović za Mozzart sport.

Osim toga, u klub dolazi i dugogodišnji igrač Parme, Senegalac Iv Baraje. Profesionalni ugovor sa Vošom potpisao je i mladi Branislav Milanov, koji igra na poziciji levog beka, a dolazi iz omladinskog pogona Novosađana. Nažalost, iz tima će na duži period izostati perspektivni Uroš Kabić, zbog mononukleoze.

Tražimo još desno krilo. Pregovaramo sa trojicom igrača, dvojica su stranci, jedan je naš koji je prošlu sezonu odigrao u inostranstvu. Neko od njih će sigurno doći, a postoji mogućnost i da dovedemo krilnog napadača. Time bismo definitivno zatvorili prelazni rok što se tiče dolazaka. Većinu igrača smo zatekli pod ugovorima, ali biće i odlazaka. Nekima koji su igrali prošle sezone izaćićemo u susret u slučaju dobre ponude – zaključuje sportski direktor Vojvodine.

Voša danas putuje na pripreme u Sloveniju, gde će odigrati pet pripremnih mečeva.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Barselona