Početna Sport Voša sigurna i u Surdulici, već sada postigli više golova nego u...

Voša sigurna i u Surdulici, već sada postigli više golova nego u prolećnom delu prvenstva prošle sezone

0

Fudbaleri “Vojvodine” savladali su u gostima ekipu “Radnika” rezultatom 4:0, ostvarivši četvrtu uzastopnu pobedu na startu Superlige Srbije.

Gol su pogađali Eze u 17, Gemović u 19, Matić u 26. i Zukić u 84. minutu utakmice.

Malo ko je zamišljao ovakav start prvenstva za novosadski klub, pogotovo posle igre koju su prikazali u prethodne dve sezone. O kakvoj je razlici reč govori i podatak da su u prve četiri utakmice postigli čak 14 golova. Do brojke od 14 golova igrači u crveno-belim dresovima nisu uspeli da stignu u celom prolećnom delu šampionata prošle sezone, kada su svega 11 puta tresli mrežu protivnika.

“Vojvodina” je dobro otvorila utakmicu u Surdulici pred oko 1.000 gledalaca. Iako je šef stručnog štaba Nenad Lalatović najavljivao najteži meč do sada, na terenu nije izgledalo da se “Vojvodina” muči.

Do vođstva od 1:0 “Vojvodina” stiže u 17. minutu, kada na levoj strani terena Gemović proigrava Devetka, koji šalje oštar pas u peterac. Na pravom mestu se nalazi Vinsent Eze koji natrčava na loptu i iz prve je šalje u gol “Radnik”a.

Samo dva minuta posle gola sledi kontranapad “Vojvodine”, Matić upošljava Gemovića, koji se dobro snalazi i snažno zabija loptu u mrežu Kostića.

Nastavila je Voša da napada i to kruniše trećim pogotkom u 10 minuta. U 26. minutu meča “Lale” prave lepu akciju iz prve. Bojić odlaže loptu za Drinčića, ovaj je šalje u prazan prostor za Ezea, koji šalje loptu u peterac do Matića. Napadač “Vojvodine” privodi akciju kraju smeštajući loptu u mrežu.

Pokušavao je “Radnik” da dođe do prilike za pogodak, ali je Rockov bio miran i nije imao mnogo posla u prvih 45 minuta.

I u drugom delu meča “Vojvodina” je nastavila sa pritiskom, u igru je ušao mladi Dejan Zukić i pojačao napad. Šutirali su igrači “Vojvodine” u nekoliko navrata, ali je rezultat ostao nepromenjen sve do 84. minuta. Lepo su se razigrali Novosađani, Nešković šalje loptu do Stojkovića, koji proigrava Bojića, a ovaj nesebično odigrava pas Zukiću, koji upisuje još jedan pogodak za “Vojvodinu”.

Posle četiri kola Voša je prva na tabeli sa maksimalnem brojem bodova i gol razlikom 14:1. Prati je još jedno iznenađenje prvenstva “Bačka Topola”, koja takođe ima sve četiri pobede, dok je “Crvena zvezda” treća, sa devet bodova i utakmicom manje.

U narednom kolu “Vojvodina” na “Karađorđu” dočekuje “Bačku Topolu”.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić