Početna Sport Voša trijumfovala u poslednjim sekundama

Voša trijumfovala u poslednjim sekundama

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Napretka rezultatom 2:1 (1:0), u prvom kolu plej ofa Super lige Srbije.
Pred oko 1.500 gledalaca na “Karađorđu”, strelci za Vošu bili su Malbašić u 44. i Trujić u 93, dok je gol za goste postigao Tubić u 63. minutu.

Pred početak utakmice, održan je minut ćutanja u čast nedavno preminulog bivšeg fudbalera Vojvodine Josipa Zemka, koji je dres “stare dame” nosio od 1966. do 1972. godine i za to vreme odigrao 177 zvaničnih utakmica.

Prvo poluvreme proteklo je u blagoj terenskoj inicijativi Vojvodine, ali bez izrazitih prilika za gol. Napredak se opredelio za odbranu sopstvene mreže i pokušaje iz kontranapada, međutim, ni Rockov na drugoj strani nije imao naročito mnogo posla. Praktično, sve do 44. minuta, većih uzbuđenja na utakmici nije ni bilo.

Ipak, tada je viđen zaista sjajan pogodak od strane Filipa Malbašića, što je njegov 18. gol ove sezone. Nakon što je sa leve strane odigrao pas do Paločevića i dobio povratnu loptu, uputio je odličan udarac sa desetak metara iskosa. Golman Petrović uspeo je da zakači loptu, ali ne i da spreči njen put u mrežu.

Vojvodina je prva ozbiljno pripretila i u drugom poluvremenu, kada je u 50. minutu Trujić dobro šutirao sa 23-24 metra, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. U 59. minutu, svoj udarac je oprobao i Dejan Meleg, ali je lopta, posle njegovog šuta sa 13-14 metara, otišla iznad prečke.

Na drugoj strani, Napredak je praktično iz svoje prve prave šanse na utakmici došao do izjednačenja. Posle kornera koji je u 63. minutu izveo Alivodić, u šesnaestercu Vojvodine najbolje se snašao Tubić i glavom matirao Rockova.

Vojvodina je mogla da izjednači već u sledećem minutu, kada je Babić imao stopostotnu priliku, ali je njegov šut sa desetka metara odbranio Petrović. Golman gostiju odlično je reagovao i u 66. minutu, kada je u gotovo identičnoj situaciji zaustavio šut Melega, a potom je do odbijene lopte došao Malbašić, koji je šutirao sa 13-14 metara iskosa, ali je lopta otišla pored stative.

U 68. minutu, Napredak je mogao da kazni promašaje Vojvodine, kada je posle kontre Enver Alivodić ostao sam ispred Emila Rockova, ali je čuvar mreže Voše odlično reagovao i sprečio siguran pogodak.

U nastavku meča, crveno-beli su nastavili da napadaju, pokušavali su uglavnom sa centaršutevima i udarcima iz velike daljine, ali golman gostiju Petrović uglavnom je lako otklanjao opasnost ispred svog gola.

Međutim, u poslednjem minutu nadoknade izgubljenog vremena, posle kornera koji je izveo Malbašić, jedan igrač gostiju je zahvatio loptu u skoku, a Trujić sa dva metra uspeo da je prosledi u mrežu, za veliku radost igrača i navijača “stare dame”. Vremena za Napredak da pokuša ponovo da dođe do izjednačenja praktično više nije ni bilo, pa je Voša zabeležila pobedu na startu plej ofa.

Autor: RTV