Početna Sport Voša u nadoknadi izgubila od Zvezde

Voša u nadoknadi izgubila od Zvezde

0

Fudbaleri Vojvodine izgubili su u gostima od Crvene zvezde rezultatom 2:1 u 35. kolu Superlige Srbije.

Strelac gola za Vojvodinu bio je Iv Baraj u 57. minutu.

Zvezda je krenula ofanzivno i već u petom minutu Bukari je imao prvi udarac, ali je na mestu bio Carević.

U 10. minutu golman Vojvodine nije mogao ništa, nakon dobre akcije i asistencije Kataija, Bukari je sa ivice šesnaesterca poslao loptu pod prečku za 1:0.

Zvezda je i do odlaska na odmor bila konkretniji tim na terenu, pošto su ubrzo posle gola šutirali i Mitrović i Kanga, ali su bili neprecizni. U 21. minutu ponovo je Bukari bio glavni akter, posle solo prodora napucao je golmana Carevića u lice, nakon čega mu je ukazana lekarska pomoć.

Do pauze, Voša je imala nekoliko situacija da pripreti preko kontri, ali je izostao bolji završni pas, pa nije bilo opasnosti po gol Milana Borjana. Poslednji pokušaj u prvom poluvremenu imao je Katai koji je iskosa sa leve strane šutirao u dobro postavljenog Carevića.

Radoslav Batak je u nastavku odlučio da osveži napad, uveo je odmah na pauzi Čumića, a potom u 56. minutu i Baraja i ovaj tandem je doneo izjednačenje. Čumić je od ulaska pokazao koliko je opasan u nekoliko situacija kada je dobio loptu, ali je u 57. minutu prošao i centrirao, a Baraj je glavom pogodio za 1:1. Nažalost, on je u doskoku zaradio udarac zbog kog je morao da napusti igru i već u 62. minutu umesto njega ušao je Simić.

Zvezda je potom ponovo preuzela inicijativu, na isteku 70. minuta, nakon prekida, istakao se Carević novom intervencijom, posle pokušaja Erakovića. Uzvratila je Vojvodina u narednom napadu, u šansi se našao Nemanja Nikolić, koji se našao u opasnoj poziciji, možda je mogao da proigra saigrače, ali akcija se završila bez opasnosti po gol Zvezde.

Ritam utakmice je bio značajno bolji u drugom poluvremenu, posebno u finišu, na jednoj strani probao je Mijatović, odlično je odbranio Carević, da bi potom Vojvodina pripretila posle kontre, Čumić je iskosa sa leve strane šutirao preko gola.

U poslednjim trenucima meča, Zvezda je uspela da dođe do drugog gola i pobede, Kangva je prihvatio loptu i sa nekih 20 metara pogodio sam ugao za konačnih 2:1.

Izvor: 021.rs
Foto: PrtSc/fkvojvodina.rs