Početna Sport Voša ubedljivo pobedila Radnički

Voša ubedljivo pobedila Radnički

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 3:0 u devetom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Strelci za Vojvodinu bili su Iv Baraj u 22, Veljko Simić u 51. minutu i Uroš Nikolić u 82. minutu.

Radnički je bolje otvorio meč i imao je prve dve prilike u trećem i šestom minutu preko Tomića i Marjanovića.

Ipak, Voša je brzo odgovorila i težište igre prebacila na polovinu rivala, a prvi šut imao je Milosavljević koji je u 16. minutu šutirao preko gola sa 18 metara.

Voša je povela u sledećoj ozbiljnoj šansi, Iv Baraj je pogodio u 22. minutu. Nikolić je maestralno petom proigrao Kabića koji je iskosa sa desne strane pogodio prečku, a odbijenu je prihvatio Baraj i preciznim udarcem poslao loptu u donji desni ugao za 1:0.

Radnički je u 32. minutu imao treći pokušaj, Marjanović je šutirao snažno sa distance, ali nedovoljno precizno da savlada Carevića. Novi udarac u okvir gola Radnički je imao u 37. minutu, Mesarović je iskosa sa leve strane gađao dalji ugao, ali je Carević ponovo bio na pravom mestu.

Voša je do poluvremena uspela da sačuva prednost, a potom i da početkom drugog dela duplira vođstvo golom Veljka Simića. U 51. minutu Đorđević je centrirao sa levog boka, Nikolić je glavom spustio do Simića koji je sa 10 metara uhvatio volej i pogodio za 2:0.

Radnički je posle samo dva minuta bio najbliži golu, Štulićev udarac je odbranio Carević, na odbijenu je naleteo Saša Marjanović, ali ga je Đorđević izblokirao, pa je lopta umesto u gol, pogodila stativu.

Radnički je nastavio da napada i pokušavao da se vrati u meč, ali se Vojvodina dobro postavila i čuvala rezultat. Iz jedne takve situacije usledila je dobra kontra domaće ekipe koju je završio Baraj nepreciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

U finišu meča šansu je dobio i Uroš Nikolić, nakon povrede, i u 82. minutu je iz prvog kontakta sa loptom pogodio za 3:0. Nikolić je primio loptu na ivici šesnaesterca i pogodio sam levi ugao za nedostižnu prednost “stare dame”.

Vojvodina je tako došla do svoje četvrte pobede ove sezone i zauzima treće mesto na tabeli sa 16 bodova.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay