Početna Sport Za novog trenera “Proletera” izabran Zoltan Sabo

Za novog trenera “Proletera” izabran Zoltan Sabo

0

stadion proletera

Uprava novosadskog Proletera, na čelu sa predsednikom Stevom Buljićem i sportskim direktorom Goranom Antićem, imenovala je za šefa stručnog štaba Zoltana Saboa, umesto Zorana Jankovića, koji je otišao u Kinu.

Sabo je igračku karijeru sticao u somborskom Radničkom, kulskom Hajduku, Vojvodini i Partizanu, u Južnoj Koreji, Japanu, Mađarskoj i na Kipru. Bio je trener Hajduka, Radničkog, Kečkemeta, Liteksa, Donjeg Srema i Vojvodine.

Nakon razlaza sa Vojvodinom i pored nekoliko ponuda želeo sam da se odmorim.No, pre neki dan kontaktirao me je dugogodišnji prijatelj Goran Antić i dogovorili smo se veoma brzo, primanja su bila u drugom planu. Izuzetno dobro poznajem prilike u Proleteru s obzirom da sam kao trener Vojvodine, uz Zagorčića, bio redovan pratilac ove ekipe kada je utakmice igrala u Novom Sadu“, rekao je Sabo.

Zato mi neće biti potrebno mnogo vremena da sagledam igrački kadar. Imaću na raspolaganju solidnu ekipu koja će, verujem , postizati kvalitetne rezultate. Nastavićemo i sa praksom da kroz borbu za bodove afirmišemo što više igrača spremnih da ponesu i dres Vojvodine. Naravno, pokušaćemo i da se popnemo koju stepenicu više na prvoligaškoj tabeli“, dodao je on.

Fudbaleri Proletera pripreme će početi u ponedeljak.

Svi igrači na koje se računa dobili su pozive za okupljanje, a u stalnom kontaktu bićemo sa Vojvodinom od koje očekujemo još neke fudbalere na koje trener Lalatović neće računati za proleće. Zahvaljujem se na ukazanom poverenju i verujem da ću im se odužiti kvalitetnim radom i rezultatima“, istakao je Sabo.

Sabu će u radu pomagati Nebojša Jelenković, Svetozar Sovilj i Dejan Bogunović, a upražnjeno mesto kondicionog trenera trebalo bi da popuni Milan Dimitrić.

Autor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/stadiontour.st