Početna Sport Završen dvodnevni teqball turnir: Marojević, Mitro i Umićević slavljenici turnira u Novom...

Završen dvodnevni teqball turnir: Marojević, Mitro i Umićević slavljenici turnira u Novom Sadu

0

Svetski šampioni i vicešampioni 2018. i 2019. Nikola Mitro i Bogdan Marojević slavljenici su dvodnevnog teqball turnira koji je održan u subotu i nedelju u Novom Sadu.

Tokom dva dana, nekoliko desetina takmičara priredilo je pravi teqball spektakl ispred Tržnog centra “Promenada” u Novom Sadu gde je počela SRPSKA CHALLENGER SERIJA 2020, koja se nastavlja za vikend u Beogradu.

Državno  teqball prvenstvo počelo je u subotu mečevima u singl kategoriji, kada je u više nego oštroj konkurenciji trijumfovao Bogdan Marojević. Zajedno sa Nikolom Mitrom juče je pobedio i u kategoriji dubl Slobodana Simića i Nenada Pleštića, dok je Mitro sa partnerkom Majom Umićević pobedio u kategoriji miks-dubl.

Novosadski kao i beogradski turnir SRPSKE CHALLEGER SERIJE 2020 koji se održava ovog vikenda, 10. i 11.oktobra, na stadionu FK „Partizan“ boduju se u skladu sa pravilima Međunarodne teqball federacije (FITEQ)

Organizator Srpske CHALLENGER Serije 2020 je Srpski savez za sportsku rekreaciju i teqball (SRBTEQ), a zvanični ambasadori TEQBALL sporta u Srbiji su as „Mančester junajteda” Nemanja Matić i i Milan Jovanović, nekadašnji igrač „Liverpula“ i „Anderlehta“ koji je juče došao da i lično podrži sve tekerse i tako dodatno doprineo  sjajnoj atmosferi i pravom prazniku sporta, igre, veštine i fer pleja.

Nakon predstojećeg turnira u Beogradu, bodovi sa oba turnira se sabiraju i dobijaju pobednici i pobednice prve runde SRPSKE CHALLENGER SERIJE 2020, a posle druge runde, koja će biti održana do kraja godine, znaće se i ko će u nacionalnom dresu putovati na Svetsko teqball prvenstvo.

Najupešniji takmičari i ekipe prve runde SRPSKE CHALLENGER SERIJE 2020  u svim kategorijama  (singl, parovi, mix) u nedelju uveče podeliće i ukupan nagradni fond od 2.500 evra. Prvo mesto u singlu donosi 200, drugo 150, treće 100, a četvrto 50 evra. Kada su u pitanju dubl i miks dubl, za prva mesta nagrada iznosi 400, za drugo 300, treće 200, a četvrto 100 evra.

Uz sve to, zvanični sponzori turnira u Novom Sadu i Beogradu Honor i Under Armour spremaju posebne poklone za sve pobedike i pobednice, pa nema sumnje da će turnir predstojećeg vikenda biti dugo očekivani praznik za sve ljubitelje teqbolla u Srbiji.

Prijave za beogradski turnir već traju na sajtu fiteq.org

Podsetimo, teqball je sličan fudbalu, ali je umesto fudbalskog terena za njega potreban samo teqboard, odnosno sto sličan stolu za stoni tenis, ali zakrivlјenih ivica.

Autor: NSHronika
Foto: Promo