Početna Sport Završen Jason kup u Novom Sadu

Završen Jason kup u Novom Sadu

0

tenis1_660x330
Najbolji teniseri i teniserke mlađi od 16 godina iz Evrope, ali i gosti iz Kazahstana, Liberije, Australije i Japana, ove nedelje bili su u Novom Sadu, takmičeći se na 15. Jason kupu. Oba finala na programu su bila juče, a jedan od trofeja ostao je u Srbiji.

Jason kup spada u turnire druge kategorije u kalendaru Teniskog saveza Evrope i važi za jedan od najjačih tog ranga u Jugoistočnom delu kontinenta.
Ove godine okupio je oko 180 takmičara iz 25 zemalja – konkurencija jaka kao uvek, a domaći igrači i igračice bolji nego ikad, pa su u finalima zauzeli tri od četiri mesta.

Kod devojaka, duel dve Beograđanke pripao je Bojani Marković, koja je posle preokreta savladala Jovanu Samocetu, a tri seta viđeno je i u pobedi Mađara Andraša Neca nad prvim nositeljem, Markom Miladinovićem.

“Ovo je moja najveća pobeda do sad. Na nacionalnom nivou stizao sam samo do finala, a ovaj turnir je i za kategoriju jači, tako da sam i dalje u neverici”, rekao je Andraš Nec, pobednik 15. Jason kupa.

Kvalitet nastupa naših takmičara nije protekao iz kvantiteta, pošto ih je ove godine bilo manje nego ikad, a razlog je finansijske prirode.

Tenisa u Novom Sadu biće i sledeće nedelje, pošto u veliku salu Spensa stižu Fed kup reprezentacije Srbije i Paragvaja.

Autor: RTV
Foto: tennisacademyelite.com