Početna Sport Zbiljić novi predsednik FK Vojvodina, Bajatović ostaje direktor, sledi smena stručnog štaba?!

Zbiljić novi predsednik FK Vojvodina, Bajatović ostaje direktor, sledi smena stručnog štaba?!

0

Predsednik kompanije “Energotehnika Južna Bačka” i OK Vojvodina Dragoljub Zbiljić, biće novi predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina.

Ova informacija je još uvek nezvanična, ali bi mogla da bude potvrđena na Skupštini kluba 19. maja. Zbiljić će imati odrešene ruke da postavi na noge ceo sportski deo – od škole fudbala do stručnog štaba.

Prema saznanjima 021.rs, dosadašnji generalni direktor kluba Dušan Bajatović ostaće na toj funkciji. U Upravni odbor bi trebalo i da se vrati sadašnji direktor Rukometnog kluba Vojvodina Darko Jevtić.

Osim toga, uslediće i promena čitavog stručnog štaba kluba, što je i očekivano s obzirom na to da Dragan Radojičić nije ispunio očekivanja, povezavši šest uzastopnih poraza, te će Voša prvenstvo završiti na sedmom mestu. Na neki način, Radojičić je i najavio svoje povlačenje, rečima da Vojvodini želi sve najbolje, uz izvinjenje navijačima za loše rezultate, za koje preuzima odgovornost.

Prethodno je svoje povlačenje najavio i aktuelni predsednik Dragoljub Samardžić, poručivši da neće biti kandidat za predsednika, kao i da je vreme da dođe neko mlađi sa više energije i novim idejama.

Dragoljub Zbiljić ima iskustvo rada u FK Vojvodina. U vreme kada je Vojislav Gajić bio predsednik kluba, pre šest godina, Zbiljić je bio član Upravnog odbora. Tada je ideja uprave bila da se izmeni statut kluba, čime bi se ograničio i uticaj navijača. Ipak, Skupština kluba je odbila taj predlog, što je dovelo do toga da se poslovni sponzorski tim od 20 kompanija povuče. Ubrzo su iz kluba otišli i Gajić i Zbiljić.

Kada je Vojislav Gajić ponovo došao na mesto predsednika kluba, vratio se i biznismen povezivan sa Srpskom naprednom strankom, ovog puta kao sponzor kluba.

U međuvremenu, Zbiljić je došao na čelo Odbojkaškog kluba Vojvodina, napravivši veliki uspeh. Odbojkaši Vojvodine su već šest sezona zaredom prvaci države, a uz to su osvajali Kup, Superkup, učestvovali u evropskim takmičenjima i, važno za Novi Sad, publika se vratila na tribine da podržava crveno-bele igrače.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay