Početna Sport Zbog čega je rukovodstvo “Vojvodine” demonstrativno napustilo JNA?

Zbog čega je rukovodstvo “Vojvodine” demonstrativno napustilo JNA?

Rukovodstvo FK “Vojvodina” demonstrativno je napustilo stadion “Partizana” na jučerašnjem meču, zbog kako se navodi u saopštenju novosadskog kluba, “šovinističkog i uvredljivog skandiranja jednog dela domaće publike na račun navijača “Vojvodine” i građana Srbije”.

Oni su u 69. minutu meča odlučili da napuste stadion JNA. Zbog skandiranja domaćih navijača utakmicu je na kratko prekinuo i sudija Milorad Mažić, kojeg su “Grobari” takođe izvređali.

– Pesma u kojoj se navijači jednog od najstarijih klubova u Srbiji nazivaju “pola Mađarima, pola ustašama”, zbog koje je utakmica i ovoga puta s pravom bila prekinuta, osim što je o Srbiji i srpskom fudbalu još jednom poslala sramnu i ružnu sliku u svet, prikazala je i elementarno neznanje “navijača” koji su je pevali o fudbalskom klubu “Vojvodina” – navodi se u saopštenju FK “Vojvodina”.

U novosadskom klubu navode da su ih osnovali učenici Velike srpske pravoslavne gimnazije 1914. godine, kao i da svoje utakmice igraju na stadionu koji se zove “Karađorđe”. Oni dodaju i da su igrači i navijači ovog kluba ginuli u oba svetska rata, “kada klub za koji se vezuju oni koji su danas širili šovinizam nije bio ni osnovan”.

– Svojim demonstrativnim odlaskom sa današnje utakmice, rukovodstvo “Vojvodine” zauzelo je principijelan stav da ne pristaje na toleranciju zloupotrebe sporta zarad širenja destruktivnih ideja i javnog vređanja navijača “Vojvodine”. Fudbalski klub “Vojvodina” apeluje i traži od čitave fudbalske Srbije da zajedno učinimo sve što možemo kako bismo šovinizam i primitivizam zauvek iskorenili sa naših stadiona i kako bismo fudbal, kao nešto što privlači i okuplja veliki broj dece i mladih ljudi u našoj zemlji, zaštitili od svega što prevazilazi granice zdravog i sportskog rivalstva – zaključuje se u saopštenju.

“Voša” je jučerašnju utakmicu izgubila primivši gol već u 34. sekundu meča. Podsetimo da je tom porazu prethodio odlazak Aleksandra Veselinovića sa čela stručnog štaba pred sam meč sa “Partizanom”.

Izvor: 021
Foto: fkvojvodina.rs