Početna Sport Zbog čega je rukovodstvo “Vojvodine” demonstrativno napustilo JNA?

Zbog čega je rukovodstvo “Vojvodine” demonstrativno napustilo JNA?

0

Rukovodstvo FK “Vojvodina” demonstrativno je napustilo stadion “Partizana” na jučerašnjem meču, zbog kako se navodi u saopštenju novosadskog kluba, “šovinističkog i uvredljivog skandiranja jednog dela domaće publike na račun navijača “Vojvodine” i građana Srbije”.

Oni su u 69. minutu meča odlučili da napuste stadion JNA. Zbog skandiranja domaćih navijača utakmicu je na kratko prekinuo i sudija Milorad Mažić, kojeg su “Grobari” takođe izvređali.

– Pesma u kojoj se navijači jednog od najstarijih klubova u Srbiji nazivaju “pola Mađarima, pola ustašama”, zbog koje je utakmica i ovoga puta s pravom bila prekinuta, osim što je o Srbiji i srpskom fudbalu još jednom poslala sramnu i ružnu sliku u svet, prikazala je i elementarno neznanje “navijača” koji su je pevali o fudbalskom klubu “Vojvodina” – navodi se u saopštenju FK “Vojvodina”.

U novosadskom klubu navode da su ih osnovali učenici Velike srpske pravoslavne gimnazije 1914. godine, kao i da svoje utakmice igraju na stadionu koji se zove “Karađorđe”. Oni dodaju i da su igrači i navijači ovog kluba ginuli u oba svetska rata, “kada klub za koji se vezuju oni koji su danas širili šovinizam nije bio ni osnovan”.

– Svojim demonstrativnim odlaskom sa današnje utakmice, rukovodstvo “Vojvodine” zauzelo je principijelan stav da ne pristaje na toleranciju zloupotrebe sporta zarad širenja destruktivnih ideja i javnog vređanja navijača “Vojvodine”. Fudbalski klub “Vojvodina” apeluje i traži od čitave fudbalske Srbije da zajedno učinimo sve što možemo kako bismo šovinizam i primitivizam zauvek iskorenili sa naših stadiona i kako bismo fudbal, kao nešto što privlači i okuplja veliki broj dece i mladih ljudi u našoj zemlji, zaštitili od svega što prevazilazi granice zdravog i sportskog rivalstva – zaključuje se u saopštenju.

“Voša” je jučerašnju utakmicu izgubila primivši gol već u 34. sekundu meča. Podsetimo da je tom porazu prethodio odlazak Aleksandra Veselinovića sa čela stručnog štaba pred sam meč sa “Partizanom”.

Izvor: 021
Foto: fkvojvodina.rs