Početna Sport Zbog policijske represije, zatvorena severna tribina “Karađorđa”

Zbog policijske represije, zatvorena severna tribina “Karađorđa”

0

Navijači FK Vojvodina juče su saopštili, pred utakmicu njihovog tima sa Partizanom u 30. kolu Superlige Srbije, da će na tom meču kapije severne tribine stadiona “Karađorđe” biti zatvorene.

Kako su naveli navijači Vojvodine, tako je odlučeno usled “konstantne represije policije prema svim navijačima Vojvodine i klubu”.

“Na današnjoj utakmici, planirano je da se posle utakmice navijači Vojvodine zadrže na stadionu dva sata dok se tri frakcije navijača Partizana ne raziđu. Prošle godine, na utakmici protiv Crvene zvezde, mi navijači Vojvodine smo se izborili za pravo da izađemo posle utakmice u Novom Sadu bez čekanja, što je uobičajena praksa sa domaćim navijačima, pošto na utakmicama u Beogradu čekamo dva sata po završetku utakmice da napustimo stadion. Zbog konstantne represije policije prema svim navijačima Vojvodine i klubu, na današnjoj utakmici protiv Partizana kapije severne tribine će biti zatvorene”, naveli su juče navijači Voše u saopštenju i dodaju da im je dosta maltretiranja i ponižavanja domaćina.

Podsetimo, ovo nije prvi put da su se navijači Vojvodine pobunili jer gosti imaju prednost u odnosu na domaćina. Prošlog avgusta, pred predstojeći derbi 7. kola Superlige između Vojvodine i Crvene zvezde, više puta su javno tražili od kluba da ih podrži, a od čelnika novosadske policije da se izjasni zbog čega prilikom gostovanja Zvezde i Partizana gostujući navijači imaju prednost prilikom izlaska sa stadiona, što je slučaj nezabeležen bilo gde u svetu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay