Početna Sport ŽKLS 19. kolo: NŽKA i Spartak za opstanak, Vojvodina igra derbi protiv...

ŽKLS 19. kolo: NŽKA i Spartak za opstanak, Vojvodina igra derbi protiv Art Basketa

0

Za vikend se igra 19. kolo Prve lige Srbije za košarkašice. Plasman u play-off već su izborili Crvena zvezda, Kraljevo i Art Basket.

Kolo otvaraju od 15 časova na Spensu Novosadska ŽKA i Spartak. Domaći tim je u lošoj formi, još nije obezbedio opstanak, a sad im dolazi ekipa koja se grčevito bori da napusti mesto ispod crvene linije. Za oba tima bi ovo mogao da bude utakmica sezone. Meč odigran u Subotici u prvom delu sezone pripao je novosadskom timu sa 82:70.

Košarkašice Vrbasa su u velikom problemu u završnici sezone zbog velikog broja povreda i deluje da je san o playoff-u praktično izgubljen. Ipak, pobeda na domaćem terenu protiv fenjeraša Radničkog iz Kragujevca ne sme da se dovodi u pitanje. Vrbašanke su vezale 5 pobeda na domaćem parketu. Međutim, slaba forma na gostovanjima i kratka rotacija mogle bi skupo da koštaju klub u završnici sezone. Meč počinje od 18 časova u centru za fizičku kulturu “Drago Jovović” u Vrbasu.

Derbi kola igra se u nedelju od 17.30 u hali “Petrovaradin” kada će Vojvodina 021 dočekati Art Basket. Domaći tim, razočaran posle eliminacije u kupu, pokušaće da skupi snage da se izbori za završnicu prvenstva. Čvrsta agresivna odbrana novosadskog tima protiv raspucane trojkaške ekipe beogradskih “umetnica” sigurno će opravdati epitet velikog derbija.

Parovi 19. kola:

Subota

15.00 Novosadska ŽKA – Spartak

17.00 Vršac – Partizan

18.00 Vrbas – Radnički Kragujevac

19.00 Duga – Kraljevo

Nedelja

17.30 Vojvodina 021 – Ar Basket

17.45 Sloga Požega – Crvena zvezda.

Osim prvenstva, u nedelji za nama odigrani su mečevi četvfinala nacionalnog kupa, a plasman na finalni turnir kupa “Milan Ciga Vasojević” su izborili Crvena zvezda, Partizan, Kraljevo i Art Basket.

Izvor: RTV.rs
Foro: Pixabay