Početna Sport Zlatna medalja za Srbiju! Velika borba za zlatne devojke u streljaštvu

Zlatna medalja za Srbiju! Velika borba za zlatne devojke u streljaštvu

0

Ženska reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu na 10 metara vazdušnim pištoljem.

Srbiju su u Norveškoj predstavljale Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić koje su napredovale u odnosu na bronzu koja je osvojena prošli put.

One su u tri serije za redom bile uspešnije i slavile ubedljivu pobedu 17:9. Srebro je pripalo Italiji, dok je bronza otišla Francuskinjama.

Uspevale smo da kontrolišemo meč. Mladi i perspektivni italijanski tim je dokazao kvalitet, jer uspeo je se vrati posle našeg dobrog početka i smanji zaostatak. Ali dale smo sve od sebe da ih zaustavimo i nismo im dozvolile da izjednače. Kada je o mom ličnom učinku reč, tri medalje u tri discipline su sjajna stvar. Kada moram da izdvojim jedno od ta tri odličja, možda bi to ipak bilo srebro, jer duel za zlato sa Olenom Kostevič je bio velika borba u kojoj su nijanse odlučivale – rekla je Zorana Arunović.

Muškarci (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov) nisu ponovili uspeh ženske selekcije, te su zauzeli šestu poziciju u drugoj fazi kvalifikacija. To nije bilo dovoljno za borbu za medalje.

Izvor: b92.rs
Foto: Streljački savez Srbije