Početna Sport Zlato u trostavu za mlade strelce iz Novog Sada

Zlato u trostavu za mlade strelce iz Novog Sada

0

Ekipa juniora streljačkog kluba “Novi Sad 1790” osvojila je zlato na Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem u disciplini trostav.

Na takmičenju, održanom tokom vikenda u Novom Sadu, po dva prva mesta u pojedinačnoj konkurenciji izborili su takmičari kragujevačkog kluba Čika Mata i Novog Beograda-Ušće.

Ulogu favorita u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava za juniorke opravdala je Teodora Vukojević iz kragujevačkog Čika Mate. U finalu je pogodila 459,7 krugova i sezonu završila kao juniorska i seniorska šampionka države u trostavu. Seniorsku titulu osvojila je pre mesec dana, a pre nedelju dana na finalu Kupa Srbije bila je najbolja juniorka i drugoplasirana među seniorkama.

Dimitrije Gašeća, takmičar Mladosti iz Inđije, bio je najprecizniji u takmičenju juniora u trostavu.

Jovana Todorović, članica ekipe Novi Beograd-Ušće, nije dozvolila iznenađenje u gađanju MK sport pištoljem. Ubedljivo je trijumfovala, i došla do trećeg zlata u nizu u ovoj disciplini. Prethodnog vikenda je pobedila u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji na finalu Kupa Srbije.

Kad je o neolimpijskim discipinama reč, u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava najuspešniji su bili Marko Ivanović, iz kluba Čika Mata i Anja Knežević, ispred kluba Novi Beograd-Ušće, dok je pištoljem slobodnog izbora trijumfovao Marko Ninković iz tima Pančevo 1813.

Dva kluba su osvojila po dve ekipne titule. Tim juniorki Niša 1881 je osvojio prvo mesto u trostavu i u gađanju MK puškom iz ležećeg stava. Isti uspeh u muškoj konkurenciji ostvario je sastav Novog Sada 1790. Beogradski Akademac je pobedio u nadmetanju juniorki pištoljem, a u takmičenju juniora pištoljem odskočili su strelci Pančeva 1813.

Izvor: 021.rs
Foto: Streljački savez Srbije