Početna Sport Zličić: Želja mi je da dobijem veću minutažu i više prilika

Zličić: Želja mi je da dobijem veću minutažu i više prilika

0

zlicic,-fk-vojvodina_660x330

U nedelju uveče na “Karađorđu”, u meču protiv Spartaka, nakon postignuta tri gola njegovih saigrača, Lazar Zličić je rezultat pretvorio u “petardu” sa dva efektna gola u finišu i začinio ubedljiv trijumf Vojvodine.

Lazar Zličić (19) je na teren ušao 25 minuta pre kraja odmeravanja za bodove, pogotke postigao u 77. i 85. minutu i potvrdio da je i malo vremena, dovoljno.

“Bila je prilika i za treći, kada sam dobio lepu loptu na 20 metara. Da sam šutirao, možda bi završila u mreži, ali sam se u deliću sekunde opredelio za asistenciju”, kaže Zličić.

U dresu Vojvodine debitovao je jesenas u novembru, i odmah postigao evro pogodak Radniku sa 35 metara, koji je poneo epitet “gol kola”. Do sada ima upisanih 13 nastupa na poziciji ofanzivnog veznog.

“Jedini put sam bio starter na debiju, a sve ostale mečeve počinjao sam sa klupe. Želja mi je da dobijem veću minutažu i više prilika. Bio sam na poziciji zadnjeg veznog, ali više mi leži da sam bliže golu, da mogu da odlučujem. Najvažnije je da Vojvodina pobeđuje. Igramo dobro kao tim, podržavamo se međusobno i kada se pogreši nema pogleda popreko, već trk da se greška popravi. To nam je trener Lalatović uveo”.

Fudbal igra otkako zna za sebe. Jer, odrastao je u neposrednoj blizini fudbalskog centra “Vujadin Boškov”, a omladinsku školu “Ilija Pantelić” prošao je kroz sve selekcije i nosio kapitensku traku.

“Od osme godine sam u Vojvodini, a od 15. u reprezentativnim selekcijama Srbije, za koje sam odigrao 55 utakmica. Fudbal je za mene način života, jer ne mogu da zamislim dan bez treninga, utakmice ili bar da gledam prenos na televiziji”, kaže Zličić.

Budućnost kluba

Nenad Lalatović, trener Vojvodine, ističe da Lazar Zličić pokazuje svoj kvalitet i da ga podseća na Mirka Ivanića, bivšeg kapitena Vojvodine, kojeg je trenirao i dok je bio u novosadskom Proleteru.

“Zapao mi je za oko, zapravo, taj njegov sportski bezobrazluk u pozitivnom smislu. Šansu je iskoristio, svakako i, jasno je, on je budućnost kluba”
, kaže Lalatović.

Autor: Dnevnik
Foto: Facebook/FudbalskiKlubVojvodina