Početna Sport Zorana Arunović u Novom Sadu odbranila titulu prvaka države

Zorana Arunović u Novom Sadu odbranila titulu prvaka države

0

Zorana Arunović je odbranila titulu šampiona države u gađanju sport pištoljem Prvenstva Srbije malokalibarskim oružjem u seniorskoj konkurenciji, koje je juče počelo u Novom Sadu.

U druge dve discipline prvog dana, prošlogodišnji prvaci nisu uspeli da dođu do trona.

U gađanju MK puškom iz trostava (tri puta 40 metaka) za žene najuspešnija je bila Marija Kolarević (Novi Sad 1790), dok je u istoj disciplini kod muškaraca zlato “pogodio” Milutin Stefanović (“Čika Mata”).

Prvenstvo Srbije malokalibarskim oružjem u seniorskoj kategoriji održava se ovog vikenda na strelištu SD Novi Sad 1790. Državni šampionat je kruna neobične letnje sezone, koja je bila prekidana zbog epidemije virusa korona i u kojoj strelci nisu imali priliku da se dokažu na međunarodnoj sceni.

Prijavljeno je oko 80 takmičara, među njima su i svi seniorski i juniorski reprezentativci Srbije.

Juče su na programu bile olimpijske discipline, dok je današnji dan rezervisan za neolimpijske discipline, u kojima nema finala, ali i drugi dan Prvenstva nudi bogat takmičarski program.

Na 50-metarskom strelištu, nadmetaće se seniori pištoljem slobodnog izbora, kao i muškarci i žene u gađanju MK puškom iz ležećeg stava.

Na 25-metarskom strelištu biće održan šampionat Srbije u gađanju pištoljem središnjeg paljenja.

Titule šampiona države brane Zorana Arunović (MK sport pištolj), Andrea Arsović (MK puška trostav), Milenko Sebić (MK puška trostav), Sanja Vukašinović (MK puška 60 metaka, ležeći stav), Stevan Pletikosić (MK puška 60 metaka, ležeći stav), Saša Mudrinić (pištolj središnjeg paljenja). Takmičenje pištoljem slobodnog izbora lane nije održano.

Pre dve godine titulu u ovoj disciplini osvojio je Dimitrije Grgić, koji će se ove godine nadmetati pištoljem središnjeg paljenja.

Izvor: 021
Foto: Streljački savez Srbije