Početna Travel Club Novi Sad sve atraktivnija turistička destinacija

Novi Sad sve atraktivnija turistička destinacija

Da je Evropska prestonica kulture 2021. sve atraktivnija za goste, potvrđuju podaci Republičkog zavoda za statistiku, koji kažu da Novi Sad postaje sve atraktivnija destinacija, kako za domaće, tako i za strane turiste.

Petrovaradinska tvrđava, Fruška gora i centar grada samo su neke od lokacija koje svakog meseca poseti preko 50 turista iz različitih zemalja. Gosti najčešće dolaze iz Kine, Rusije, Azerbejdžana, Norveške i Indije.

Turistička organizacija Novog Sada je tokom godine sprovodila brojne kampanje, kako bi promovisala Novi Sad kao sve poželjniju turističku destinaciju, a promet turista nikad nije bio veći nego ove godine.

“Kada pričamo o Novom Sadu, mi možemo da pričamo o vrlo raznovrsnoj ponudi. Tako da mi odgovaramo potrebama i omladinskog turizma, kada pričamo o festivalima, kada pričamo o porodičnom turizmu, kada pričamo o kulturnom turizmu, dakle sve, skoro svi veliki oblici turizma razvijeni u siti brejk destinacijama razvijeni su kod nas, i naravno kongresni turizam jer mi imamo ipak najbolje uređeni Master centar u jugo-istočnoj Evropi”, kaže Tihana Putin iz Turističke organizacije Novog Sada.

Prema plaćenoj boravišnoj taksi u Novom Sadu zabeležen je rast turista čak za 22 odsto, u odnosu na prethodnu godinu. Ovog meseca u Novom Sadu održaće se niz manifestacija što će dovesti do povećanog broja domaćih i stranih turista.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay