Početna Travel Club Održani “Dani Vojvodine” u Bijeljini

Održani “Dani Vojvodine” u Bijeljini

0

U okviru nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Bijeljini „Bijeljina turist“, u periodu od 19. od 20. aprila 2019. godine, održani su „Dani Vojvodine“ uz prezentaciju raznovrsne turističke ponude, sa akcentom na gastronomiji. Međunarodni sajam turizma „Bijeljina turist“ je održan na glavnom gradskom trgu, na 900 kvadratnih metara izlagačkog prostora, gde su predstavljeni raznovrsni sadržaji i izlagači, dakle sve što je u vezi sa turističkom privredom, ali i promocijom regionalnih manifestacija, kao i nacionalnih kuhinja.

Na štandu Turističke organizacije Vojvodine, svoju ponudu su predstavili: Turistička organizacija Vršca, Bečeja, Novog Bečeja, kao i udruženja „Zlatne ruke“, „Fruškogorski cvet“, proizvođač ulja „Ecovital“, testenine „Pastai“, vinarija „Veselinović- Benišek“ i Akva park Bački Petrovac. Posetioci su imali priliku da na štandu Turističke organizacije Vojvodine uživaju u vojvođanskoj hrani i probranim vinima, uz zvuke tamburica.

U Gradskoj kući Bijeljine, 19. aprila, u 12 časova, potpisan je protokol o saradnji Turističke organizacije Vojvodine i Turističke organizacije Republike Srpske, koji zapravo predstavlja sporazum o stvaranju jedinstvenog turističkog proizvoda.

Direktorka Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović je istakla da će zajednički turistički proizvod predstavljati najvažniji deo saradnje turističkih organizacija. Prema rečima Nataše Pavlović direktorke Turističke organizacije Vojvodine, rečni turizam, verski, obilasci kulturno istorijskih znamenitosti, banje, etno salaši, sve će se to naći u ponudi zajedničkog turističkog proizvoda, koji će biti prezentovan turistima. Takođe ovaj protokol će doprineti upotpunjavanju turističke ponude i povećanju broja turista.

Foto: Promo