Početna Travel Club Održani Dani Vojvodine u Istri

Održani Dani Vojvodine u Istri

U periodu od 24. i 25. maja, Turistička organizacija Vojvodine organizovala je „Dane Vojvodine“ u Puli. Građanima Istre je prezentovana celokupna turistička ponuda Vojvodine, kao i mnogobrojni gastronomski specijaliteti, koji su autentični za Vojvodinu.

U okviru izlagačkog štanda Turističke organizacije Vojvodine predstavili su se Turistička organizacija Subotice, Novog Bečeja i Bečeja, proizvođač vina i rakije Veselinović- Benišek, Suveniri iz Novog Sada, Pastai d.o.o. i Novosadski sajam.

Posetioci su imali priliku da probaju tradicionalni vojvođanski paprikaš i uživaju uz zvuke tamburaša. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Pule gospodin Boris Miletić, a događaju je prisustvovao Župan Istarske Županije gospodin Valter Flego, generalni konzul Republike Srbije u Rijeci, gospodin Goran Petrović, kao i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević.

Manifestacija je zabeležila rekordan broj posetilaca, velika je zainteresovanost žitelja Istre za posetu Vojvodini, naročito su zainteresovani za odmor na salašima i posetu ruralnim područjima.

U okviru „Dana Vojvodine“ u Istri, Turistička organizacija Vojvodine predstavila je turističku ponudu Vojvodine u Umagu na Sea Star festivalu. Turistička ponuda je bila prilagođena mlađoj populaciji. U subotu 25. maja, upriličeno je Vojvođansko veče u hotelu Pula. Gosti su uživali uz zvuke tamburaškog orkestra „Od Baha do sevdaha“ i tradicionalnoj vojvođanskoj hrani.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, posetioci iz Hrvatske se nalaze na prvom mestu po broju dolazaka u Vojvodinu, kada je reč o zemlji porekla iz koje dolaze posetioci. Povećanje broja dolazaka posetioca iz Hrvatske u Vojvodinu, u 2018. godini iznosi 17,7%, u odnosu na 2017., dok porast broj noćenja turista iz Hrvatske iznosi 22,4%.

Izvor i foto: Turistička organizacija Vojvodine