Početna Travel Club Otvorene nove prostorije Turističke organizacije Grada Novog Sada

Otvorene nove prostorije Turističke organizacije Grada Novog Sada

Nova godina mnogima je već na samom početku donela povod za radost! U utorak, 11. januara 2022. godine gradonačelnik Grada Novog Sada, Miloš Vučević, otvorio je novi prostor Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Ulaskom u godinu Evropske kulturne prestonice kada nas očekuju brojni kulturni i turistički sadržaji, grad Novi Sad je dobio nove prostorije Turističke organizacije Grada Novog Sada i novi info centar, na Trgu slobode 3, u tržnom centru Apolo.

Prilikom otvaranja, gradonačelnik Miloš Vučević, obratio se rečima:

„Čim sam čuo da je kompanija „MCDonald’s“ donela odluku da drugačije funkcioniše, odmah sam inicirao da ovaj prostor dobije Turistička organizacija, jer tako reprezentativnih prostora u vlasništvu grada više nema u centru. Veoma je bitno da oni budu vidljiviji za turiste. Ovo je super atraktivna lokacija i dosta smo uložili u sređivanje prostorija. Ne može se jeftinom demagogijom pokazati snaga grada, već zaista mora da se investira. TONS mnogo doprinosi promociji Novog Sada, a danas su sa nama vinari sa teritorije grada koje takođe treba podržati i osnažiti. Prošla godina je u smislu turizma ipak bila bolja od 2020. Bilo je 70 posto više turista i ostvareno je 90 posto više noćenja, zahvaljujući važnim događajima kao što su Poljoprivredni sajam, Festival „Exit“, Sterijino pozorje, Nomus i slični. Za doček Nove godine bili su zauzeti svi smeštajni kapaciteti, nigde nije bilo mesta i to je plus za privredu grada, za sve uslužne delatnosti. Ne radi se samo o direktnim prihodima u gradsku kasu, već o svemu onome što snaži privredu, odnosno nije tema samo boravišna taksa, već sveukupan ambijent u gradu.“

Direktor TONS-a, Branislav Knežević, obratio se prisutnima:

„Sa velikim zadovoljstvom, a slobodno mogu da kažem i sa još uvek prisutnom dozom neverice da smo ovde, želim da vas sve pozdravim iz novih prostorija Turističke organizacije Grada Novog Sada i novog turističkog informativnog centra. Nakon deset godina vraćamo se tamo gde nam je i mesto, na našem centralnom trgu, na Trgu slobode! Dugujemo veliku zahvalnost našem gradonačelniku, gospodinu Milošu Vučeviću, a takođe i Članovima Gradskog veća koji su nam pomagali, Gradskoj upravi za Imovinu i Službi za zajedničke poslove. Grad Novi Sad ne samo da prepoznaje značaj razvoja turizma našeg grada, već deset godina ulaže u razvoj ove privredne grane. Dodeljivanjem jednog od najreprezentativnijih i najatraktivnijih prostora u gradu svojoj Turističkoj organizaciji, predstavlja samo još jednu veliku potvrdu ovome. Novi multifunkcionalni prostor, pre svega čini prijemni deo (info centar) za naše turiste i posetioce koji krasi moderno dizajnirana polica na kojoj se nalaze naše publikacije, od kojih su neke prevedene čak i na 17 jezika. Na ovoj polici nalaze se i redizajnirane, ali i nove posebno osmišljene publikacije: 52 Vikenda u Novom Sadu, Novi Sad za početnike i Kulturno-turistički vodič sa kojim ulazimo u godinu Evropske prestonice kulture. Takođe, u info centru nalazi se i interaktivni zid na kojem turisti i posetioci mogu da upisuju svoje utiske o Novom Sadu. Naš novi brend i logo koji smo osmislili, ali i kampanje koje ćemo realizovati, upravo su bazirane na utiscima i emocijama naših posetilaca i na ono što naš grad već ima i što je prepoznatljivo ne samo kod naših gostiju već i naših sugrađana.“

U produžetku info centra nalazi se konferencijska sala, gde je planirano da se upravo u ovom prostoru održavaju najave brojnih manifestacija i važnih događaja u našem gradu. Konferencijska sala tehnički je opremljena te se u njoj mogu održavati i stručna predavanja, promocije turističkih sadržaja i brojni drugi stručni i poslovni skupovi.

Nov prostor se prostire na 900 kvadratnih metara, na tri nivoa, gde su u prizemlju smešteni info centar i konferencijska sala, a na druga dva sprata smešteni su razvojni i promotivni sektor TONS-a.

Autor: NSHronika.rs
Foto: TONS