Početna Travel Club Otvorene nove prostorije Turističke organizacije Grada Novog Sada

Otvorene nove prostorije Turističke organizacije Grada Novog Sada

0

Nova godina mnogima je već na samom početku donela povod za radost! U utorak, 11. januara 2022. godine gradonačelnik Grada Novog Sada, Miloš Vučević, otvorio je novi prostor Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Ulaskom u godinu Evropske kulturne prestonice kada nas očekuju brojni kulturni i turistički sadržaji, grad Novi Sad je dobio nove prostorije Turističke organizacije Grada Novog Sada i novi info centar, na Trgu slobode 3, u tržnom centru Apolo.

Prilikom otvaranja, gradonačelnik Miloš Vučević, obratio se rečima:

„Čim sam čuo da je kompanija „MCDonald’s“ donela odluku da drugačije funkcioniše, odmah sam inicirao da ovaj prostor dobije Turistička organizacija, jer tako reprezentativnih prostora u vlasništvu grada više nema u centru. Veoma je bitno da oni budu vidljiviji za turiste. Ovo je super atraktivna lokacija i dosta smo uložili u sređivanje prostorija. Ne može se jeftinom demagogijom pokazati snaga grada, već zaista mora da se investira. TONS mnogo doprinosi promociji Novog Sada, a danas su sa nama vinari sa teritorije grada koje takođe treba podržati i osnažiti. Prošla godina je u smislu turizma ipak bila bolja od 2020. Bilo je 70 posto više turista i ostvareno je 90 posto više noćenja, zahvaljujući važnim događajima kao što su Poljoprivredni sajam, Festival „Exit“, Sterijino pozorje, Nomus i slični. Za doček Nove godine bili su zauzeti svi smeštajni kapaciteti, nigde nije bilo mesta i to je plus za privredu grada, za sve uslužne delatnosti. Ne radi se samo o direktnim prihodima u gradsku kasu, već o svemu onome što snaži privredu, odnosno nije tema samo boravišna taksa, već sveukupan ambijent u gradu.“

Direktor TONS-a, Branislav Knežević, obratio se prisutnima:

„Sa velikim zadovoljstvom, a slobodno mogu da kažem i sa još uvek prisutnom dozom neverice da smo ovde, želim da vas sve pozdravim iz novih prostorija Turističke organizacije Grada Novog Sada i novog turističkog informativnog centra. Nakon deset godina vraćamo se tamo gde nam je i mesto, na našem centralnom trgu, na Trgu slobode! Dugujemo veliku zahvalnost našem gradonačelniku, gospodinu Milošu Vučeviću, a takođe i Članovima Gradskog veća koji su nam pomagali, Gradskoj upravi za Imovinu i Službi za zajedničke poslove. Grad Novi Sad ne samo da prepoznaje značaj razvoja turizma našeg grada, već deset godina ulaže u razvoj ove privredne grane. Dodeljivanjem jednog od najreprezentativnijih i najatraktivnijih prostora u gradu svojoj Turističkoj organizaciji, predstavlja samo još jednu veliku potvrdu ovome. Novi multifunkcionalni prostor, pre svega čini prijemni deo (info centar) za naše turiste i posetioce koji krasi moderno dizajnirana polica na kojoj se nalaze naše publikacije, od kojih su neke prevedene čak i na 17 jezika. Na ovoj polici nalaze se i redizajnirane, ali i nove posebno osmišljene publikacije: 52 Vikenda u Novom Sadu, Novi Sad za početnike i Kulturno-turistički vodič sa kojim ulazimo u godinu Evropske prestonice kulture. Takođe, u info centru nalazi se i interaktivni zid na kojem turisti i posetioci mogu da upisuju svoje utiske o Novom Sadu. Naš novi brend i logo koji smo osmislili, ali i kampanje koje ćemo realizovati, upravo su bazirane na utiscima i emocijama naših posetilaca i na ono što naš grad već ima i što je prepoznatljivo ne samo kod naših gostiju već i naših sugrađana.“

U produžetku info centra nalazi se konferencijska sala, gde je planirano da se upravo u ovom prostoru održavaju najave brojnih manifestacija i važnih događaja u našem gradu. Konferencijska sala tehnički je opremljena te se u njoj mogu održavati i stručna predavanja, promocije turističkih sadržaja i brojni drugi stručni i poslovni skupovi.

Nov prostor se prostire na 900 kvadratnih metara, na tri nivoa, gde su u prizemlju smešteni info centar i konferencijska sala, a na druga dva sprata smešteni su razvojni i promotivni sektor TONS-a.

Autor: NSHronika.rs
Foto: TONS