Početna Travel Club Više od 2.000 mališana iz cele Srbije trenutno letuje u odmaralištu Crvenog...

Više od 2.000 mališana iz cele Srbije trenutno letuje u odmaralištu Crvenog krsta na crnogorskom primorju

0

Zašto su odrasli izmislili ratove, da decu plaše i ruše im domove”, odzvanjala je pesma koju su mališani pevali nama za dobrodošlicu te večeri. Srca su nam zaigrala, a u očima suze… Kao i prošlih godina i ove trudili smo se da što više vremena provedemo sa decom, decom koja dolaze po preporuci Crvenog krsta, korisnici narodnih kuhinja, mališani sa Kosova i Metohije, ali i ostala deca, obuhvaćena drugim humanitarnim aktivnostima ove organizacije.

Kviz, igranke, karaoke, izbori za najlepšeg dečaka i devojčicu samo su neke od aktivnosti koje su deca imala…

Najzaslužniji za ovogodišnje letovanje mališana u Baošićima su ukupno 8.544 beogradska domaćinstva koja su martovskim računom za Infostan donirala sredstva, zatim Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja koje je opredelilo 14,8 miliona dinara, kao i švajcarska agencija za razvoj i saradnju. Pomogli su i organizacije Crvenog krsta Vojvodine, Kosova i Metohije, Novog Sada, Negotina, Sremske Mitrovice, Kraljeva, Subotice, Pećinaca, Skupština grada Novi Sad te mnogobrojni privredni subjekti, organizacije i pojedinci.

Ovo mi je prvi put da sam ovde i utisci su prelepi. Puno hvala organizatorima i volonterima sto nas čine srećnima, meni je ovo poslednji put kao učenik da dolazim ovde, ali ću se sigurno vratiti opet“, u jednom dahu rekla nam je Milica Milovanović iz Babinog Mosta.

U poseti odmaralištu bio je i ministar Đorđević koji je sa decom proveo čitav jedan dan, uz obećanje da će se Ministarstvo i dalje truditi da pomaže Organizaciji Crvenog krsta.

Volonteri nasmejani, puni pozitivne energije i volje za radom govorili su nam da su najsrećniji dok ostavljaju deci osmeh na lice…

A ostavljaju, verujte nam, i nama su…

Autor: Ivana Knežević

Foto: Darko Dozet