Početna Gradske teme Novosadski psi čekaju dom: Na večerašnjoj izložbi pasa Zoohigijena predstaviće 52 psa

Novosadski psi čekaju dom: Na večerašnjoj izložbi pasa Zoohigijena predstaviće 52 psa

0

U prvih devet meseci JKP Zoohigijena udomila je 141 psa. Međutim, mnogo njih i dalje čeka svoje nove porodice. Na Svetski dan životinja, koji se obeležava danas, biće organizovana druga po redu onlajn izložba pasa. Izložba će se održati od 19 časova, a svi zainteresovani moći će da je prate preko YouTube kanala Zoohigijene.

Ako tražite mešanca, najbolje je da ga potražite u prihvatilištu. Studije su pokazale da su psi koji su udomljeni iz prihvatilišta mirniji i imaju uhodanu rutinu i oblikovanu ličnost. Takođe, vaš udomljeni pas je prošao temeljni veterinarski pregled. Sterilisan je, vakcinisan i prošao je sve bitne preglede pre nego što ga odvedete kući.

Zoohigijena i veterina Novi Sad održaće večeras u 19 časova drugu onlajn izložbu pasa na svom Jutjub kanalu.

– Zaštitari će predstaviti svakog psa, objasniti koje osobine poseduje svaki od njih i zašto će biti dobar budućem vlasniku. Prvi put su svi zaštitari ujedinjeni na jednom mestu. Mi smo sve suprotno šinterima – rekao je Milan Kvrgić, šef Prihvatilišta za pse u Novom Sadu.

Na izložbi će biti predstavljene razne rase pasa – od staforda, akite, azijskog ovčara, haskija do mešanaca.

– Novosađani u poslednje vreme mnogo više udomljavaju pse. Nikada nema pravila ko više udomljava. Imamo i porodice sa malom decom ali i starije bračne parove. Trudimo se da se više okrećemo mlađima jer su prednosti udomljavanja i čuvanja životinja velike – istakao je Kvrgić.

Naučno je dokazano da prisustvo kućnog ljubimca za vlasnike ima psihološke, emotivne i fizičke prednosti. Briga o ljubimcu umanjuje osećaj usamljenosti a stvara osećaj ispunjenosti jer pomažete životinji kojoj je to najviše potrebno. Bez rada prihvatilišta i vaš komšiluk bi ubrzo osetio negativne posledice, pa je bitno proširiti glas o prednostima udomljavanja. Koji je bolji način promocije tog cilja, nego da i sami povedete šapicu iz prihvatilišta u svoj dom?

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay