Početna Kultura Zemlja gruvala na pretposlednjoj večeri Cinema Citija!

Zemlja gruvala na pretposlednjoj večeri Cinema Citija!

0

IMG_0606Kako se približavamo vrhuncu i zatvaranju festivala Cinema Citi, atmosfera se iz dana u dan zahuktava. U prilog tome govori i sinoćni nastup benda Zemlja Gruva koji je podigao na noge festivalsku publiku i priredio pravi muzički spektakl.

IMG_0595 Filomski deo programa koji je prethodio koncertu imao je čak tri projekcije u Nacionalnoj selekciji:  „Spomenik Majklu Džeksonu“ Darka Lungolova, „Off“ Predraga Stojića i film „Otvoreni kavez“ Siniše Galića. Pored domaćih projekcija veliku pažnju je izazvao i dokumentarac o grupi Depeche Mode britanskog reditelja Antona Korbijina kao i mađarki film „Liza, lisica-vila“ . U festivalskom centru je priređeno druženje sa autorima filmova koji su prikazani prethodnog festivalskog dana kao i prezentacija Novog bioskopa Zvezda! A festival je svojim zalaganjem i delovanjem dobio povelju projekta „Budi donor, postani heroj“ kao i glumac Milorad Kapor !IMG_0773

Večeras sve posetioce očekuje velika žurka povodom zatvaranja festivala i kako najavljuju organizatori, provod će biti nezaboravan. Vidimo se !

subota zgAutor: Bojana Šević