Početna Politika Milan Đukić novi odbornik u Skupštini grada, Nikola Urošević budući načelnik uprave...

Milan Đukić novi odbornik u Skupštini grada, Nikola Urošević budući načelnik uprave za saobraćaj

0

Ostavku na mestu odbornika u Skupštini grada podneo je Nikola Urošević iz Socijalističke partije Srbije, a umesto njega u lokalni parlament dolazi direktor “Novi Sad – Gas” Milan Đukić.

Prema saznanjima 021.rs, diplomirani ekonomista Nikola Urošević je ostavku podneo zbog toga što će postati načelnik Uprave za saobraćaj i puteve.

Urošević je diplomirao na FIMEK-u, a pre zaposlenja u “Novi Sad – Gas” radio je kao stručnik saradnik u prodaji i volontirao je kao finansijski analitičar, a kraće vreme je proveo na Aljaski.

Njegova ostavka usvojena je na današnjoj sednici Skupštine grada, a istovremeno je potvrđen mandat Đukiću, koji će biti odbornik do kraja skupštinskog saziva.

Đukić je direktor “Novi Sad – Gas” doo i dugogodišnji kadar Socijalističke partije Srbije. Ovaj magistar pravnih nauka radio je od 2000. do 2005. u NIS-u, nakon čega je prešao u “Srbijagas”, gde je obavljao niz rukovodećih funkcija.

Bio je angažovan na poslovima restruktuiranja “Srbijagasa”, realizaciji projekta “South Stream Serbia”, izgradnji Južnog toka ka Republici Srpskoj i kroz nju.

Bio je predsednik UO “Agroživ” iz Žitišta, predsednik NO Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, član UO “Srpske fabrike stakla”, te predsedno NO” Specijalna luka Pančevo”. Dugo godina je bio i predsednik Rukometnog kluba Vojvodina, koji je sa njim na čelu ostvario istorijske rezultate.

Izvor: 021.rs
Foto: Arhiva