Početna Gradske teme Manifestacija ​”Dečija nedelja vode​” po prvi put u Novom Sadu

Manifestacija ​”Dečija nedelja vode​” po prvi put u Novom Sadu

0

Udruženje “Dečija ekološka akademija​” iz Novog Sada, po prvi put organizuje jedinstvenu manifestaciju pod nazivom “Dečija nedelja vode”​ koja će biti održana od 5. do 7. juna u Novom Sadu​ (Bulevar vojvode Stepe 56, Novo naselje), sa ciljem da se kroz besplatne edukativne radionice i interaktivnu igru razvije ekološka svest kod dece uzrasta od pet do 11 godina.

Ovogodišnja manifestacija okupiće preko 500 dece iz predškolskih ustanova i osnovnih škola iz Vojvodine, njihove učitelje i predstavnike medija​ kako bi se kroz učešće na edukativnim radionicama upoznali sa malim promenama svakodnevnih navika koje mogu podstaći velike promene u očuvanju vode kao prirodnog resursa.

Ideja manifestacije je da se kroz zajedniču saradnju organizacija koje se bave decom, obrazovnih ustanova i drugih ekoloških udruženja doprines stvaranju generacija odgovornih građana i smanjenju potrošnje vode, koja je najznačajniji prirodni resurs.

Nakon završene manifestacije “Dečije nedelje vode”, deca i učitelji nastavljaju sa edukacijom u svojim predškolskim ustanovama i školama, gde će uz donaciju Edukativnih paketa “Vodni agent” (uređaj za praćenje potrošnje vode i radionice) naučiti kako mogu da zaštite i očuvaju svoju okolinu uz racionalniju potrošnju vode.

Nakon radionica, sva deca imaće priliku da se igraju u prostoru Zabavnog parka “Starli” (Bulevar vojvode Stepe 56, Novo naselje) na površini od preko 2.500m².

Informacije o programu manifestacije “Dečija nedelja vode” biće dostupne na zvaničnoj Facebook stranici “Dečije ekološke akademije”.

Manifestaciju organizuje Udruženje “Dečija ekološka akademija” iz Novog Sada, uz podršku Vodne agencije i “Ekovek”-a iz Slovenije, i Vode Vojvodine, Zabavnog parka “Starli”, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, “Coca Cola Hellenic” i “BB Minaqua” kompanije iz Srbije.

Evropska nedelja održivog razvoja (ESDW) obeležava se u isto vreme u zemljama Evrope i zastupa 17 ciljeva usvojenih Agendom održivog razvoja 2030, a od ove godine, udruženje “Dečija ekološka akademija” je ključni partner Evropske nedelje održivog ravoja za Srbiju.

Autor: NsHronika
Foto: Promo