Početna Gradske teme Učenici OŠ “Marijа Trandafil” pokrenuli humanitarne akcije za lečenje druga

Učenici OŠ “Marijа Trandafil” pokrenuli humanitarne akcije za lečenje druga

0

Učenici Osnovne škole “Marijа Trandafil” u Veterniku samoinicijativno su pokrenuli niz humanitarnih akcija kako bi sakupili novac za lečenje druga Borislava Stanojevića.

Borislavu je sa četiri godine dijagnostifikovana cerebralna paraliza. Kako bi prohodao i stao na noge potreban mu je novac za lečenje. U tome su odlučili da mu pomognu drugari velikog srca. Borislav je učenik trećeg razreda.

Kako bi Borislav ozdravio, potrebno je više tretmana lečenja, a samo jedan košta 28.000 evra.

“Sad nam sledi put sa vežbama i upornim vežbama kako bi se Borislavu vratila mišićna funkcija da bi on mogao da hoda i da stoji na nogama”, kaže majka Ivana Stanojević.

Sledeća humanitarna akcija biće organizovana uoči Uskrsa.

“Mi smo sada u akciji da pravimo šarena jaja, ukrase za kuću i to ćemo prodavati, sledeće što ćemo prodavati su uskršnji pokloni. Tako da se ja nadam da će se odazvati i druge škole, mi ćemo imati tender pred školom našom”, kaže Alenka Oreščanin, učiteljica.

“Nama će biti velika čast i zadovoljstvo i vrlo smo zahvalni svakome ko prepozna potrebu da se našem učeniku pomogne i pozivamo sve vaše gledaoce, sve ljude dobre volje da se uključe u akciji da pomognemo našem učeniku da što pre ozdravi”, ističe Milijana Grahovac Prole direktorka škole.

Osim kupovine simboličnih poklona, Borislavovom lečenju možete doprineti slanjem sms poruke 887 na broj 3030 ili uplatom na račun 160-6000000766409-13.

Izvor: RTV
Foto: Printscreen/RTV