Početna Aktuelno Grade se stanovi za bezbednjake, ključevi do kraja godine

Grade se stanovi za bezbednjake, ključevi do kraja godine

Zaposleni u policiji, vojsci i Bezbednosno-informativnoj agenciji trebalo bi da do kraja godine dobiju ključeve od stanova za bezbednjake, koji se grade na Jugovićevu.

Kamen temeljac postavljen je u avgustu, a radovi na izgradnji ukupno 548 stanova u dva bloka izvodili su se i tokom vanrednog stanja.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je, obilazeći radove, da je ministarstvo poslalo dopis komisiji Vlade Srbije da se projekat izgradnje stanova za određene kategorije proširi i na zaposlene u zdravstvu i prosveti.

– Mislimo da ima dovoljno prostora i nadam se uskoro toj komisiji i da će predsednica Vlade omogućiti da i ljudi iz drugih resora dođu do stanova. Izvođač je potpuno od reči – sve što je rekao tako i jeste danas, u Novom Sadu je to u dan po dinamici u odnosu na druge gradove – rekla je Mihajlović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je iznenađen koliko je urađeno od početka izgradnje.

– Ovo će biti jedan od najlepših delova grada za život, biće nova osnovna škola i obdanište, a tu će se naći budući atletski centar, dvorana i stadion, što ćemo ugovarati uskoro – rekao je Vučević.

Posao vredan 2,2 milijarde dinara pripao je firmama “Best izgradnja” iz Novog Sada i “Set” iz Šapca na tenderu koji je sprovelo preduzeće “SPV Dunav”. Ovu firmu je Vlada Srbije formirala sa ciljem izgradnje zgrada za bezbednjake u Novom Sadu, a njime direktno upravlja Građevinska direkcija Srbije.

Kako je dodao Vučević, Vlada Srbije je juče na predlog Novog Sada i uz podršku predsednika proglasila izgradnju novog mosta u Novom Sadu i obilaznice kao projekat od nacionalnog značaja.

– To znači da gotovo izvesno Novi Sad dobija četvrti most, da idemo na produžetak Bulevara Evrope i spajanje kod obilaznice u Sremskoj Kamenici – rekao je gradonačelnik.

Ministarka Mihajlović je rekla da se čeka odobrenje kineske banke za kreditno zaduženje, a kako bi se finansirala izgradnja Fruškogorskog koridora.

– Od toga se nije odustalo i neće se odustati. Projektno-tehnička dokumentacija je većim delom gotova i sad smo u očekivanju potpisivanja i odobravanja kreditne linije u banci. Radovi će početi onog trenutka kad budemo dobili potpuno odobrenje od kineske banke da možemo da finansiramo ovako ogroman infrastrukturni projekat. Nisam sigurna da možemo početi radove u septembru budući da smo imali u Kini jedno duže vreme kad nismo mogli da komuniciramo sa kineskim institucijama i to će sigurno produžiti za nekoliko meseci ovaj projekat, ali odustajanja nema – navela je Mihajlović.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay