Početna Aktuelno #HerojUlice2020: Aleksandar Davidović hrabro se bori protiv vatre i dima!

#HerojUlice2020: Aleksandar Davidović hrabro se bori protiv vatre i dima!

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, produžen je i, umesto do 15. decembra 2020. godine, trajaće sve do 15. januara 2021. godine kako bi se stekli uslovi da sve ovogodišnje heroje uživo ugostimo na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada.

Krajem 2020. godine, tačnije 25. decembra, izbio je požar u centru grada u roštiljnici na uglu ulica Nikole Pašića i Skerlićeve. Ovom prilikom niko nije povređen, a vatru je nesebično gasio naš sugrađanin, Aleksandar Davidović, koji je samostalno gasio požar pre nego što su se pojavili vatrogasci, a čitavu situaciju opisao je naknadno na svom Instagram profilu.

– Danas sam spasao jednu ženu i mnoge druge ljude koji su mogli stradati u požaru da ga nisam ugasio na vreme. Na snimku se vidi situacija pred kraj požara kada je preostao samo dim, a kada sam već potrošio četiri aparata za gašenje požara! Hvala dobrim ljudima koji su mi pomogli i dodavali aparate za gašenje dok sam ulazio u vatru i gasio je sam! – napisao je Aleksandar na svom Instagram profilu uz objavljen video ove nezgode.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Nakon zatvaranja konkursa biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje, produženi vikend za dve osobe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji.

Izbor za “Heroja ulice” prvi put je organizovan 2019. godine, kada je velik broj Novosađana prijavio svoje komšije kojima se ponosi, a Mirjana Mutuc, Novosađanka koja svake nedelje, zajedno sa svojim ćerkama Marijanom i Minom, sprema obroke za sedam socijalno ugroženih porodica, pobednica je prošlogodišnjeg konkursa.

Autor: NSHronika
Foto: Privatna arhiva