Početna Gradske teme Tokom tri dana u Srbiji skoro 300 osoba uhvaćeno da vozi u...

Tokom tri dana u Srbiji skoro 300 osoba uhvaćeno da vozi u pijanom stanju

0

Tokom novogodišnje noći bilo je nekoliko nezgoda koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola.

Jedna od tih se dogodila u Novom Pazaru kada je vozač sa 2,25 promila alkohola udario u policijsko vozilo. Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije napominje da više 50 odsto poginulih u nesrećama nije vezalo pojas, dok Nedeljko Gagić iz Sektora za vanredne situacije dodaje da se povrede kod korišćenja pirotehničkih sredstava dešavaju zbog nestručnog rukovanja, i da ih najčešće zadobijaju deca.

Aleksandar Radenković je, gostujući u Jutarnjem programu RTS, rekao da je prethodne dve noći proteklo prilično mirno.

– To ipak ne možemo reći za novogodišnju noć kada je bilo nekoliko saobraćajnih nezgoda koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola. Jedna od karakterističnih je kada je vozač u Novom Pazaru vozio sa 2,25 promila alkohola u organizmu i udario u patrolno vozilo Saobraćajne policije. Utvrđeno je da je bio i pod dejstvom kokaina. Dvoje kolega je lakše povređeno, a protiv vozača je podneta krivična prijava – rekao je Radenković.

U drugoj nesreći je, ističe, u Kikindi vozač star 18 godina, koji nije imao vozačku dozvolu, udario dva pešaka.

– Među njima je bilo dete staro osam godina. Osoba stara 43 godine je u toj nezgodi zadobila povrede opasne po život, i transportovana je u Novi Sad. Vozač je zadržan do 48 sati i protiv njega je podneta krivična prijava – naveo je Radenković.

290 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Nedeljko Gagić navodi da je tokom novogodišnje noći evidentirano 45 različitih vanrednih događaja, a u prva dva dana ove godine više od 120, od kojih su najbrojniji bili požari.

– Nije bilo nastradalih, a posledice se odnose na manju ili veću materijalnu štetu – kazao je Gagić.

Radenković navodi da je 290 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola, za nepuna tri dana ove godine.

– Jedan broj građana nije poslušao apele da se odgovorno ponašaju. Za sada nema podataka da je bilo poginulih u nezgodama koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola. Bićemo i tokom Božića na terenu i pojačaćemo kontrolu saobraćaja – naveo je Radenković.

Izvor: Telegraf
Foto: Pixabay