Početna Aktuelno Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: TŠ “Mileva Marić Ajnštajn” – Modelar...

Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: TŠ “Mileva Marić Ajnštajn” – Modelar odeće

0

Tradicija maturskih tabloa, duža od jednog veka, zadržala se širom Vojvodine i svake godine u maju mesecu učenici završne godine srednjih škola i gimnazija sa ponosom pokazuju svoje fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih prodavnica i lokala.

Već treću godinu zaredom Color Media Communications i portal nshronika.rs organizuju „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“.

Fotografije svih tabloa novosadskih srednjih škola i gimnazija, kao i Karlovačke gimnazije sa njihovim lokacijama u gradu, objavićemo na Fejsbuk grupi „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“ gde možete glasati za vaše favorite, a sve pristigle tabloe predstavićemo ponaosob i na našem portalu.

Danas vam predstavljamo tablo maturanata Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn”, razred – Modelar odeće / T IV-2.

Maturansti smera “Modelar odeće” tokom svog školovanja naučili su kako da osmisle izgled odeće u odnosu na vrstu materijala i njenu namenu. Nakon početne ideje, dizajneri prave prototip (ili upućuju kako da se on izradi), a mogu i samostalno da ostvare svoju ideju. Odeću mogu da izrade i predstave kao samostalnu ili u kolekciji. Ideje su naučili kako da osmisle potpuno samostalno, kako bi odeću ubuduće izrađivali u svom studiju ili salonu, ili pak kao deo nekog tima ili organizacije ukoliko budu učestvovali u projektu većeg obima.

Tehnička škola “Mileva Marić Ajnštajn” najveća srednja škola u Srbiji, osnovana 1882. godine, kreira obrazovni proces i život u školi tako da se razviju stvaralački i radni potencijali svih učenika i zaposlenih. Učenici ove škole teže ka usvajanju preduzetničkih kompetencija i principa celoživotnog učenja kako bi kroz zanimljivu nastavu postigli održivost u društvenom okruženju.

Pored korisnika društvene mreže Fejsbuk, za najlepši maturski tablo Novog Sada glasaće i stručni žiri sastavljen od fotografa, grafičkih dizajnera, poznatih ličnosti i predstavnika medija.

Tri razreda sa najvećim ukupnim brojem bodova dobijaju vredne nagrade:

1. mesto: Ekskurzija za pobednički razred autobusom u Suboticu i na Palić sa ručkom i turom po gradu,
2. i 3. mesto: Druženje na “Štrandu” – svi učesnici dobijaju vaučer za dva pića po želji u kaficu “Bridge-bar Štrand”, koji mogu iskoristiti do kraja avgusta (31.08.).

Pošaljite nam vaš maturski tablo i osvojite vredne nagrade!