Početna Gradske teme Karin Komercu iz Veternika posao rekonstrukcije pruge Subotica – Horgoš

Karin Komercu iz Veternika posao rekonstrukcije pruge Subotica – Horgoš

0

Konzorcijum koji čine Karin Komerc iz Veternika i KonzoroInternational Ogranak Beograd biće strateški partner na rekonstrukciji železničke pruge Subotica – Horgoš – granica sa Mađarskom.

Njihova ponuda za ovaj posao, koja je bila i jedina koja je stigla na javni poziv, iznosi 12,2 milijarde dinara sa PDV-om ili oko 105 miliona evra, piše Nova ekonomija.

Podizvođači su Beoexport Design, Vs Indfra Design, AŽD Saobraćajni sistem, Geodetski biro Geometar Periša Zorić iz Veternika.

Karin Komercu ovo nije prvi veliki državni posao.

Firma Karin Komerc MD iz Veternika osnovana je 2005. i u vlasništvu je porodice Dubroja. Iako u medijima kao predstavnik firme govori Mirko Dubroja, kao zvanični vlasnici se vode Jovan i Krste Dubroja. Firma se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, a angažovana je između ostalog na radovima na saobraćajnicama u Novom Sadu, Inđiji, kao i pristupnim putevima na mostu Beška.

Firma beleži drastičan rast prihoda i dobiti 2018. godine.

Portal Pištaljka otkrio je zapisnik sa sednice Skupštine akcionara preduzeća Mostogradnja u kojem se optužuje država da im je u velikom poslu na železnicama koji se finansira iz ruskog kredita nametnula firmu Karin Komerc kao podizvođača. Potom je Karim Komerc firmu Mostogradnju, jedno od najstarijih građevinskih preduzeća, izbacila iz posla.

Izvor: Nova ekonomija
Foto: Pixabay