Početna Aktuelno Odloženo suđenje okrivljenima za pogibiju građevinskog radnika na Rimskim šančevima pre devet...

Odloženo suđenje okrivljenima za pogibiju građevinskog radnika na Rimskim šančevima pre devet godina

0

Ročište ponovljenog pretresa protiv petorice okrivljenih za pogibiju građevinskog radnika usled strujnog udara pre devet godina na gradilištu hale na Rimskim šančevima odloženo je zbog angažovanja novog branioca koji je bio sprečen da prisustvuje postupku.

Naime, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu iz marta prošle godine u kojoj su prvookrivljeni i još dvojica optuženih osuđeni na po godinu dana, danas je trebalo da se održi drugo ročište ponovljenog postupka, ali je zbog angažovanja novog branioca, koji je juče bio sprečen da prisustvuje prvostepenom postupku naredno je zakazano za 22. decembar, pred većem sudije Ivane Josifović, koja je preuzela ovaj predmet.

Optuženi su bravar Dane Rogić (63) iz Šajkaša, dipl. ing tehnologije Miroslav Gvozdenović (73) iz Sremske Kamenice, diplomirani inženjer elketrotehnike Dragoslav Jovanović (72) iz Novog Sada, diplomirani građevinski inženjer Drago Banović (53) iz Novog Sada i diplomirani arhitekta Božidar Važić (48) iz Novog Sada.

Prema navodima optužnice, petorica okrivljenih iz firme „Novomont“, tokom izgradnje objekta nisu postupili po propisima i tako izazvali opasnost po život poginulog radnika.

Navodno, okrivljeni nisu obustavili radove na tom delu objekta iako se izgradnjom tog dela hale izaziva opasnost za bezbednost zaposlenih, s obzirom na to da su se pristupačni delovi nalazili na manjoj sigurnosnoj udaljenosti i visini od dalekovoda voltaže 20 kilovati.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay